<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

TRENDS IN ENGLISH BLOG: PART 2

Kirjoittanut: Rytkönen Claire on 13.3.2024 13:54

Edellisessä blogissamme käsittelimme uusia englannin kielen trendisanoja, kuten frenemy ja fork.
Kun uudet termit vakiintuvat, vanhat sanat saavat uusia merkityksiä ja kielioppikin muuttuu.
Lue lisää ja pysyt ajan tasalla!

Lue lisää

Aiheet: kielitaito, englannin kieli, English, English language, English-speaking world, englanniksi, trends in English language

Trends in English blog: part 1

Kirjoittanut: Rytkönen Claire on 15.2.2024 10:47


Englannin kieleen syntyy koko ajan uusia sanoja, vanhojen sanojen merkitykset muuttuvat ja jopa kielioppi kehittyy. Blogeissamme käsittelemme uusimpia englanninkielisiä trendejä, jotka voivat olla outoja jopa kieltä äidinkielenään puhuville. Lue lisää ja pysyt ajan tasalla!

Lue lisää

Aiheet: kielitaito, englannin kieli, English, English language, English-speaking world, englanniksi, trends in English language

Kouluttajan rooli monimuoto-opiskelussa

Kirjoittanut: Ekman Johanna on 11.10.2022 14:47

Nykyään puhutaan paljon itsenäisen verkko-opiskelun tehokkuudesta ja hyödyistä. Voit opiskella missä ja milloin vaan, kukaan ei hengitä niskaasi, olet vapaa kehittymään omaan tahtiisi. Opiskelu on yhtä helppoja kuin jumppaaminen yksin kotona ilman ohjaajaa tai henkilökohtaista valmentajaa. Ja sehän on todella helppoa, eikö?

Lue lisää

Aiheet: koulutus, kielikoulutus, monimuotokoulutus, kielitaito, monimuoto-opetus, kielen opiskelu, kielitaito tuo ratkaisuja työvoimapulaan, etäopetus, hybridiopetus, koulutusmuodot

Työpaikkasuomi: Kielitaito tuo ratkaisuja työvoimapulaan

Kirjoittanut: Johanna Ekman on 29.9.2021 17:06

Suomessa vallitsee työvoimapula hoitoalla, ja työvoiman eläköityminen pahentaa tilannetta tulevaisuudessa. Ulkomaisen työvoiman vastaanotto ja kouluttaminen on yksi ratkaisu ongelmaan edellyttäen, että ulkomaalaistaustaiset työntekijät kotiutuvat Suomeen niin hyvin, että jäävät maahamme pysyvästi.

Lue lisää

Aiheet: suomen kieli, kielitaito, työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi, työvoimapula, Mistä suomen kielikoulutusta halvalla?, hyvä suomen kielen koulutus, kielitaito tuo ratkaisuja työvoimapulaan, rekrykoulutus

St Valentine´s Day – the 14th of February

Kirjoittanut: Rytkönen Claire on 14.2.2020 9:06

The 14th of February (celebrated as ystävänpäivä in Finland) is known as Valentine’s Day in English speaking countries and is also marked in many other countries around the world.

Lue lisää

Aiheet: kielitaito, English, valentine´s day, ystävänpäivä, 14.2.

Englannin kieli ei aina riitä kansainvälisillä markkinoilla

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 24.5.2018 16:17

Kiihtyneen globalisaation takia elämme nyt maailmassa, jossa kaikenkokoisilla yrityksillä on mahdollisuus laajentaa omien kotimarkkinoidensa ulkopuolelle. Kielitaito on erittäin tärkeä osa business-osaamista, mikä mahdollistaa yrityksen menestymisen kansainvälisillä markkinoilla. 

Suomessa tämä keskeinen liiketoimintaosaaminen eli kielitaito on kuitenkin merkittävästi vähentynyt. Enää ei hallita niin useaa kieltä kuin vielä 20 vuotta sitten. Nyt monet yritysjohtajat ja henkilöstön kehittämisestä vastaavat ovat alkanee nähdä sen heijastumat. 

Ohessa muutamia näkökulmia, miksi monipuolinen kielitaito voi olla tärkeä myös teidän yrityksellenne. 

Lue lisää

Aiheet: kielitaito, kansainväliset markkinat, liiketoiminta, englanti

Keinot työntekijöiden kielitaidon kehittämiseen ja kouluttamiseen

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 26.4.2018 8:12

Monipuolinen kielivaranto on ehdottoman tärkeä Suomen menestymiselle globaalissa maailmassa. On tunnistettava maasta löytyvä kielitaito, ja taattava mahdollisuudet sen kehittämiselle eri elämänvaiheissa. Kielitaito on aina myös avain kulttuuriin ja keskinäiseen ymmärrykseen. 

Suomen kielivaranto on nykyisin ristipaineessa: kielten opiskelu on yksipuolistunut merkittävästi ja vieraiden kielten osaaminen painottuu yhä voimakkaammin vain englannin kieleen. Samaan aikaan kansainvälinen yhteistyö asettaa uusia vaatimuksia kielitaidolle, kun talouden painopiste on siirtynyt muuta kun englantia puhuviille kielialueille mm. kiina, espanja, portugali. 

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, kielitaito, tarvekartoitus, monimuoto-opetus, verkko-oppimisympäristö, henkilöstön kehittäminen, henkilöstön kouluttaminen

Kielitaitoisten työntekijöiden rekrytoiminen on yrityksille haaste

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 17.4.2018 16:30

Vientiyrityksillä on suuri merkitys Suomen kaupankäynnissä ja kehittymisessä, ja siksi Suomen kielivarannon selvityksen tehnyt selvityshenkilö Riitta Pyykkö patisteleekin eri tahoja havahtumaan kielitaidon tarpeellisuuteen. Pyykön mukaan monipuolinen kielivaranto on ehdottoman tärkeä Suomen menestymiselle globaalissa maailmassa. Hän toteaa, että on tunnistettava maasta löytyvä kielitaito, ja taattava mahdollisuudet sen kehittämiselle eri elämänvaiheissa. Kielitaito on aina myös avain kulttuuriin ja keskinäiseen ymmärrykseen. 

Selvityksen mukaan Suomen kielivaranto on nykyisin ristipaineessa: kielten opiskelu on yksipuolistunut ja vieraiden kielten osaaminen painottuu yhä voimakkaammin englannin kieleen. Samaan aikaan kansainvälinen yhteistyö asettaa uusia vaatimuksia kielitaidolle, kun esimerkiksi talouden painopiste on siirtynyt pois Euroopasta.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, kielitaito, rekrytointi, henkilöstön kehittäminen

Kulttuurin aito ymmärrys tuo menestystä kansainväliseen liiketoimintaan

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 26.2.2018 8:15

Maailmassa ei ole olemassa kaikille yhteistä kulttuuria ja globalisaatiosta huolimatta, suunta on ollut päinvastainen. Kulttuuriseterot tulevat pikemmin kasvamaan kuin yhtenäistymään. Kulttuurikehityksen voidaan olettaa menevän vähemmän yhtenäiseen kulttuuriin, ja siten yhteistyö ja kulttuurien välinen ymmärrys nousevat erityisen tärkeiksi. 

Jotta kansainvälisillä markkinoilla olisi mahdollisuus menestyä, kulttuurin merkityksen ymmärtäminen liike-elämässä on keskeistä. Kulttuurin konteksti vaikuttaa siihen, kuinka liiketoimintaa tulee harjoittaa. Kuten mikä tahansa näkökanta liike-elämään, myös kulttuuriymmärrys luo uskottavuutta, edistää liikearvoa, inspiroi työvoimaa ja auttaa yrityksiä luomaan parempia asiakaskokemuksia. Kulttuuri vaikuttaa tapaan luoda ja ylläpitää suhteita, työvoiman valintaan, kokouksiin, johtamistapaa ja tiimityöskentelyyn. Kulttuurisen vaikutuksen ymmärtäminen heijastuu suoraan yrityksen tuloksiin.

Lue lisää

Aiheet: kulttuuri, kielitaito, kansainväliset markkinat

Kartoita henkilöstön kielitaito ja kohdenna kielikoulutus oikein

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 13.2.2018 13:40

Ulkomaalaisten työntekijöiden osuus Suomen työväestöstä tulee kasvamaan seuraavien vuosikymmenten aikana. Yritysten ja organisaatioiden täytyy jatkossa panostaa entistä enemmän siihen, että äidinkielenään jotakin muuta kuin suomea puhuvat työntekijät saavat kohdennettua kielikoulutusta. Myös kansainvälinen liiketoiminta ja globaalit markkinat edellyttävät työntekijöiltä, etenkin myynti- ja markkinointitehtävissä olevilta, laajaa ja ammattimaista kielitaitoa, jotta yritys pystyy palvelemaan kaikkia asiakkuuksia ympäri maailman. 

Jotta yrityksen työntekijät saisivat tarvittavan kielikoulutuksen, on ensin kyettävä määrittelemään tehtävissä vaadittava kielitaito. 

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, osaamiskartoitus, kielitaito

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all