<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Yritysten kielikoulutusten kolme trendiä 2017

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 14.6.2017 11:19

Kuinka muut yritykset kehittävät työntekijöiden kielitaitoa? Mitkä ovat modernit ja tehokkaimmat tavat kouluttaa henkilöstöä? Tässä esiteltyinä vuoden 2017 kolme kielikouluttamisen trendiä: 1) Räätälöidyt koulutukset, 2) Kielikoulutus verkossa, 3) Koulutuksen tehokkuuden seuraaminen. Voit myös ladata ilmaisen raportin koulutuksen trendeistä ja uudesta suunnasta. 

Lue lisää

Aiheet: Koulutuksen vaikuttavuus, kielikoulutus, koulutusten organisointi, monimuotokoulutus, sähköinen oppimisympäristö

Kielikoulutuksen vaikuttavuuden arviointi toi positiiviset tulokset!

Kirjoittanut: Anne Bondarew on 29.5.2017 12:38

Asiakasyrityksemme halusi kielikoulutuksella saada aikaan selvästi havaittavia muutoksia. Mitään yleistä tavoitetta ei hyväksytty "jotta osallistujat puhuisivat kurssin jälkeen sujuvammin", vaan haluttiin yksi selkeä mitattava tavoite: "koulutuksen käyneet pystyvät hoitamaan ruotsinkieliset puhelut itse". 

Lue lisää

Aiheet: Koulutuksen vaikuttavuus, kielikoulutus

Koulutuksen vaikuttavuus - miksi niin harvaa kiinnostaa?

Kirjoittanut: Anne Bondarew on 9.1.2017 16:40

Empiiristä tutkimustietoa on: lukuisissa asiakastilaisuuksiemme ja webinaariemme osallistujien organisaatioissa kielikoulutuksen vaikuttavuuden arviointia harkitaan, mutta se on vasta to do -listalla. Koulutusta on kuitenkin ostettu maailman sivu. Miten koulutuksen vaikuttavuuden mittaus saataisiin pikaisesti nostettua TOP3:een?

Lue lisää

Aiheet: Koulutuksen vaikuttavuus, koulutus, kielikoulutus, osaamiskartoitus

Koulutuksen vaikuttavuus - 44 % yrityksistä arvioi sitä!

Kirjoittanut: Anne Bondarew on 28.9.2016 9:24

Koulutus on investointi. Sitä ei kuitenkaan yrityksissä aina mielletä investoinniksi. Siitä kertoo alhainen 44 %:n luku. Investoinnille tulisi laskea tuottoastetta. Koulutuksen tapauksessa pitäisi mitata ja seurata, miten ja kuinka nopeasti opittu otetaan hyötykäyttöön. 

Lue lisää

Aiheet: Koulutuksen vaikuttavuus, koulutus, osaamiskartoitus

Osaamiskartoitus - 69,2 % yrityksistä on tehnyt sellaisen

Kirjoittanut: Anne Bondarew on 19.9.2016 10:16

Tiedetään, että vain alle 5 % opitusta vaikuttaa suoraan liiketoimintaan. 95 % menee hukkaan, koska koulutus on investointi ja sillä tulisi saada aikaan liiketoiminnan lisäystä. Miksi muuten kannattaa kouluttaa ja käyttää siihen paljon rahaa?

Lue lisää

Aiheet: Koulutuksen vaikuttavuus, koulutus, kielikoulutus, osaamiskartoitus

Koulutusten vaikuttavuus

Kirjoittanut: Anne Bondarew on 2.10.2014 10:58

Koulutusten vaikuttavuutta kannattaa mitata. Koulutuksen tulee aina perustua todennettuun tarpeeseen. Koulutukselle tulee asettaa tavoitteet ja niistä on synnyttävä mitattavia vaikutuksia joko käyttäytymisen muutos tai jokin näkyvä asia kuten esimerkiksi myynnin kasvu tai henkilöstön työhyvinvoinnin nousu. Liian usein kuulemme ystävien ja kolleegoiden pohtivan, että ”pitää istua näissä koulutuksissa vuodesta toiseen”.

Koulutuksen vaikuttavuutta voidaan arvioida eri aikoina, kuten esimerkiksi heti koulutuksen alussa, kuten myös koulutuksen aikana tai koulutuksen päätyttyä. Usein vaikuttavuutta mitataan puolivuosittain tai jonkin pidemmän ajan kuluessa. Näin saadaan mitattavia tuloksia ja voidaan arvioida onko koulutus ollut kannattava ja saadaanko koulutuksesta haluttuja hyötyjä. 

Lue lisää

Aiheet: Koulutuksen vaikuttavuus

Suurin osa organisaatioista ei mittaa koulutustensa vaikuttavuutta - onko Teillä näin?

Kirjoittanut: Anne Bondarew on 25.9.2014 9:37

Monet  yritykset kouluttavat henkilökuntaansa. Koulutuksia järjestetään, jotta työn tekeminen olisi tuottavampaa, ja henkilökunta motivoituisi työhönsä paremmin. Maailma myös muuttuu koko ajan yhä kiihtyvämpää vauhtia. Henkilökunnnan osaamisen kehittäminen on monen yrityksen henkilöstöstrategian keskiössä.

Koulutusbudjetit pienenevät vallitsevan taloudellisen tilanteen takia. Siksi on tärkeää, että koulutus kohdentuu oikeisiin, osaamisen kehittämistä tarvitseviin henkilöihin. Jotta koulutusinvestointi tuottaisi, on koulutuksella saatava aikaan vaikuttavuutta ja käyttäytymisen muutosta.

Lue lisää

Aiheet: Koulutuksen vaikuttavuus

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all