<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Kielen kehittymistä tukeva työyhteisö sitouttaa kansainvälistä osaajaa yritykseen

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 15.3.2023 12:30

Ovatko työntekijänne taustoiltaan erikielisiä? Onko työyhteisössänne kielten käyttöön liittyviä haasteita? Miten työyhteisö voisi tukea kansainvälisen työntekijän suomen kielen kehittymistä?

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, suomen kieli, työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi, kielen kehittymistä tukeva työyhteisö

TOIMIVA SUOMEN KIELEN TAITO ON TARPEEKSI TÄYDELLINEN

Kirjoittanut: Ekman Johanna on 1.3.2023 10:45

Olisiko meidän kenties aika muuttaa asennettamme ja suhtautua käytettyyn kielitaitoon lempeämmin?

”Olihan se ystävällinen ja teki hommansa, mutta puhui se kyllä huonoa suomea.”  Valitettavan usein kuulee vastaavanlaisia kommentteja ulkomaalaistaustaisista työntekijöistä. Miksi suomen kielen taitoa täytyy kritisoida, jos kerran työ on hyvin tehty?

Lue lisää

Aiheet: suomen kieli, työpaikkasuomi, suomea ulkomaalaisille, suomea maahanmuuttajille, Opi suomea, tärkeintä on tulla ymmärretyksi

Työpaikkasuomi: Kielitaito tuo ratkaisuja työvoimapulaan

Kirjoittanut: Johanna Ekman on 29.9.2021 17:06

Suomessa vallitsee työvoimapula hoitoalla, ja työvoiman eläköityminen pahentaa tilannetta tulevaisuudessa. Ulkomaisen työvoiman vastaanotto ja kouluttaminen on yksi ratkaisu ongelmaan edellyttäen, että ulkomaalaistaustaiset työntekijät kotiutuvat Suomeen niin hyvin, että jäävät maahamme pysyvästi.

Lue lisää

Aiheet: suomen kieli, kielitaito, työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi, työvoimapula, Mistä suomen kielikoulutusta halvalla?, hyvä suomen kielen koulutus, kielitaito tuo ratkaisuja työvoimapulaan, rekrykoulutus

"Koulutukseen osallistuneet ovat jo päivittäin käyttäneet suomea työporukoissaan", toteaa Galimatiaksen asiakas

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 13.8.2019 11:12

Näin konkreettista palautetta olemme saaneet asiakkaaltamme. Työpaikkasuomi -koulutuksen hyödyt näkyivät heti.
Nyt on aika tunnistaa kansainväliset osaajat ja heidän roolinsa sekä ottaa käyttöön piilossa oleva osaamispotentiaali.  Uusia oman kotimaansa alueen kaupan ja tietotaidon osaajia on Suomessa jo paljon ja heidän asiantuntemustaan kannattaa hyödyntää. Mikä sitten on työpaikkasuomi?


Kotimaisten kielten (suomi ja ruotsi) opetus ulkomaalaistaustaiselle henkilöstölle onnistuu Galimatiaksen kautta alueellisesti EURES-hankkeen avulla siten, että koulutuksen ostajayritys/-organisaatio saa huomattavat edut kustannuksissa.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, kansainvälisyys, viestintä, suomen kieli, kansainväliset markkinat, rekrytointi, sitouttaminen, finnish for foreigners, kansainvälinen osaaja, kieli, monimuoto-opetus, henkilöstön kouluttaminen, ruotsin kieli, työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi

Yritysten tulee panostaa kansainvälisten osaajien rekrytointiin

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 12.3.2018 10:05

Vuoden 2018 vertailuraportti Global Talent Competitiveness Index (GTCI) julkaistiin 22.1.2018. Siinä mitattiin 118 maan kykyä kilpailla osaajista - pisteitä sai sen perusteella, miten hyvin maat kykenevät houkuttelemaan osaajia ja pitämään heidät maassa. 

Raportissa kärkeen sijoittuneille maille yhteisiä piirteitä ovat mm. markkinoiden tarpeisiin vastaava koulutusjärjestelmä ja joustavuutta, liikkuvuutta ja yrittäjyyttä tukeva työllisyyspolitiikka sekä liike-elämän ja valtiovallan sidosryhmien jatkuva yhteistyö. Vuoden 2018 tuloksista infografiikka, jossa Suomi on sijalla 6, Helsinki sijalla 5. 

Lue lisää

Aiheet: suomen kieli, rekrytointi, sitouttaminen, kansainvälinen osaaja

Sujuva viestintä organisaatiossa on yrityksen käyntikortti

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 13.9.2017 14:26

Sujuva viestintä vaatii kielen rakenteiden ja tyylikeinojen oikeaoppista hallintaa sekä virheetöntä kieltä. Asiakassuhteissa on erittäin tärkeää se kuinka rakennetaan luottamusta, syvennetään vuorovaikutusta ja otetaan vastaan palautetta. Myös esimiesten ja johtajien kommunikoinnilla on valtava merkitys organisaatioissa. Hyvä ja selkeä kielenkäyttö auttaa aina! Oikean kielen tuottaminen on tahtotila, jolla saadaan aikaan vaikuttavuutta.

Lue lisää

Aiheet: kielenhuolto, viestintä, suomen kieli

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all