<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Ukrainalaiset resurssina Suomen työelämään?

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 14.11.2022 7:45

Suomessa on noin 53 000 oleskeluluvan saanutta ukrainalaista ja sodan myötä tilapäisen suojelun hakemuksia on vireillä yli 43 000. Nopean työllistymisen mallin mukaan osa on jo työllistynyt matalan kynnyksen työpaikoille, esim. sesonkityöhön. Tilapäistä suojelua saavilla ukrainalaisilla on oikeus tehdä työtä Suomessa tai opiskella heti, kun hakemus on rekisteröity poliisilla tai rajaviranomaisilla. Te-viranomaisten tavoitteena on työllistää heitä työvoimapula-aloille.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, viestintä, työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi, työvoimapula, työelämän kielikoulutus, ulkomaalainen työntekijä, tärkeintä on tulla ymmärretyksi, rekrykoulutus

Kunnioittava kommunikaatio – synnytä hyvän virta

Kirjoittanut: Katja Bloigu on 23.8.2019 7:57

Sanat ovat valinta. Ei vain se, mitä puhutaan, vaan miten puhutaan, on tärkeää. Vaikeneminen on joskus kultaa ja kommunikaatio muita kunnioittaen on täyttä timanttia.


Telakka rakentaa matkustajaristeilijää. Mikä on tämän organisaation tavoite? Johdon näkökulmasta se on saada alus valmiiksi asiakkaalle määräajan ja budjetin puitteissa. Voisi ajatella, että kaikkien työn tavoite on yhteinen - rakentaa laiva. Kuitenkin yksi osasto hitsaa palkkeja ja toinen leikkaa ikkuna- ja oviaukkoja. Kenelläkään ei ole välttämättä tietoa siitä, mitä toisella osastolla tapahtuu. Osastoja on kymmeniä, työntekijöitä satoja ja alihankkijoita lukuisia.  

Lue lisää

Aiheet: viestintä, communication, sitouttaminen, kunnioittava kommunikaatio, hyvä johtaminen, hyvä ilmapiiri, hyvä työilmapiiri, kollegan arvostaminen, toimiva työyhteisö, parempi työyhteisö

"Koulutukseen osallistuneet ovat jo päivittäin käyttäneet suomea työporukoissaan", toteaa Galimatiaksen asiakas

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 13.8.2019 11:12

Näin konkreettista palautetta olemme saaneet asiakkaaltamme. Työpaikkasuomi -koulutuksen hyödyt näkyivät heti.
Nyt on aika tunnistaa kansainväliset osaajat ja heidän roolinsa sekä ottaa käyttöön piilossa oleva osaamispotentiaali.  Uusia oman kotimaansa alueen kaupan ja tietotaidon osaajia on Suomessa jo paljon ja heidän asiantuntemustaan kannattaa hyödyntää. Mikä sitten on työpaikkasuomi?


Kotimaisten kielten (suomi ja ruotsi) opetus ulkomaalaistaustaiselle henkilöstölle onnistuu Galimatiaksen kautta alueellisesti EURES-hankkeen avulla siten, että koulutuksen ostajayritys/-organisaatio saa huomattavat edut kustannuksissa.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, kansainvälisyys, viestintä, suomen kieli, kansainväliset markkinat, rekrytointi, sitouttaminen, finnish for foreigners, kansainvälinen osaaja, kieli, monimuoto-opetus, henkilöstön kouluttaminen, ruotsin kieli, työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi

Don´t be rude - politeness in English

Kirjoittanut: Rytkönen Claire on 17.9.2018 12:08

Finnish writing style can be very direct with expressions such as: ”Do please remember to...”;”Do it properly” or ”On time”. But what if you send a business email in English to someone who doesn’t understand Finnish style? Is there a risk that you are unintentionally being rude - impolite in English, even if you add a please? 

Lue lisää

Aiheet: koulutus, kielikoulutus, kansainvälisyys, viestintä, englannin kieli, liiketoiminta, englanti

Vieraan kielen oppimisessa on tärkeä ymmärtää viestintää ja kulttuuria

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 14.11.2017 10:43

Globaalissa maailmassa tarvitsemme yhä enemmän kielitaitoa. Työn puolesta monet matkustavat entistä enemmän, kauas Suomesta mm. Aasiaan, Latinalaiseen Amerikkaan. Työtehtävät vievät ympäri maailman niin livenä kuin virtuaalisesti. Video- ja konferenssipuheluissa käydään keskusteluja myynnistä, tuloksista, strategioista, projekteista, suunnitelmista, ja muusta työhön liittyvästä, ja oikein ymmärretyksi tuleminen vaatii paljon niin puhujalta kuin kuulijalta. Englanti on laajalti käytössä oleva työkieli, mutta viestinnän näkökulmasta siihenkin liittyy väärinymmärretyksi tulemisen vaara. Kaiken lisäksi yksistään englannin osaaminen ei aina riitä, kun haluamme päästä samalle aaltopituudelle kuulijan kanssa.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, kulttuuri, viestintä

Sujuva viestintä organisaatiossa on yrityksen käyntikortti

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 13.9.2017 14:26

Sujuva viestintä vaatii kielen rakenteiden ja tyylikeinojen oikeaoppista hallintaa sekä virheetöntä kieltä. Asiakassuhteissa on erittäin tärkeää se kuinka rakennetaan luottamusta, syvennetään vuorovaikutusta ja otetaan vastaan palautetta. Myös esimiesten ja johtajien kommunikoinnilla on valtava merkitys organisaatioissa. Hyvä ja selkeä kielenkäyttö auttaa aina! Oikean kielen tuottaminen on tahtotila, jolla saadaan aikaan vaikuttavuutta.

Lue lisää

Aiheet: kielenhuolto, viestintä, suomen kieli

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all