<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Monikulttuurisen organisaation yleisin haaste on kielitaito, osa 2

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 4.4.2023 18:15

Työntekijä voi olla kielistä kuormittunut – mikä ratkaisuksi?    

Miten suomalaiset työntekijät kohtaavat ja kokevat kansainvälisen kollegansa? Yksi kommunikoi sujuvasti vain englannilla kv.kollegoiden kanssa, toinen ahdistuu joutuessaan käyttämään vierasta kieltä. Työyhteisössä on hyvä käydä avointa keskustelua kielikysymyksistä, luoda käytänteitä ja turvallisia tilanteita eri kielten käyttöön.

Lue lisää

Aiheet: työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi, työelämän kielikoulutus

Monikulttuurisen organisaation yleisin haaste on kielitaito - osa 1

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 31.3.2023 9:09

Onko yrityksenne kv-työntekijöissä paikallaan polkijoita?

Ovatko työntekijänne taustoiltaan erikielisiä? Onko työyhteisössänne kielten käyttöön liittyviä haasteita? Miten työyhteisö voisi tukea työntekijän suomen kielen kehittymistä?

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi, työelämän kielikoulutus

"Siistiä, kun jokaisen ryhmän kanssa oppii alasta niin paljon uutta"

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 23.11.2022 11:55

Yritysviestinnässä asiakkaan kuunteleminen on hyvin tärkeää. Jollemme tee sitä, emme voi vastata asiakkaan tärmätarpeisiin. Miten voisimme oppia yrityksemme kannalta tärkeää uutta, jos fokus on vain omassa tekemisessä? Kielikouluttajamme perehtyvät koko ajan uusiin aloihin, jotta tarjoamamme koulutus vastaa asiakkaan tarpeisiin.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, työelämän kielikoulutus, kielikoulutus tason mukaan, kielikoulutus tehtävien mukaan

Ukrainalaiset resurssina Suomen työelämään?

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 14.11.2022 7:45

Suomessa on noin 53 000 oleskeluluvan saanutta ukrainalaista ja sodan myötä tilapäisen suojelun hakemuksia on vireillä yli 43 000. Nopean työllistymisen mallin mukaan osa on jo työllistynyt matalan kynnyksen työpaikoille, esim. sesonkityöhön. Tilapäistä suojelua saavilla ukrainalaisilla on oikeus tehdä työtä Suomessa tai opiskella heti, kun hakemus on rekisteröity poliisilla tai rajaviranomaisilla. Te-viranomaisten tavoitteena on työllistää heitä työvoimapula-aloille.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, viestintä, työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi, työvoimapula, työelämän kielikoulutus, ulkomaalainen työntekijä, tärkeintä on tulla ymmärretyksi, rekrykoulutus

MENESTYSTARINOITA TYÖELÄMÄSTÄ ULKOMAALAISEN SILMIN, OSA 3

Kirjoittanut: Elitza Gerova on 13.9.2022 13:12

Onnistunut ohjaus ja oma aktiivisuus kouluttautumisessa ja työnhaussa palkitsee.

Lue lisää

Aiheet: työssäoppija, suomen kieli ja työelämän kulttuuri, työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi, monikulttuurinen työympäristö, työvoimapula, kielitaito tuo ratkaisuja työvoimapulaan, työelämän kielikoulutus, työharjoittelija, menestystarina, ulkomaalainen työntekijä, työnantajan tulisi poistua mukavuusalueeltaan, kieliharjoittelu johti työllistymiseen, työharjoittelu on tärkeä, työharjoittelu voi johtaa työllistymiseen

Menestystarinoita työelämästä ulkomaalaisien silmin, osa 2

Kirjoittanut: Elitza Gerova on 31.5.2022 14:48

KIELIharjoittelu johti työllistymiseen suunnittelualalla


Lue lisää

Aiheet: työssäoppija, suomen kieli ja työelämän kulttuuri, työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi, monikulttuurinen työympäristö, työvoimapula, kielitaito tuo ratkaisuja työvoimapulaan, työelämän kielikoulutus, työharjoittelija, menestystarina, ulkomaalainen työntekijä, työnantajan tulisi poistua mukavuusalueeltaan

Miten asiakas hyötyy suomen kielen työpaikkakoulutuksissa?

Kirjoittanut: Johanna Ekman on 28.10.2021 11:07

Kouluttajan innostavalla, ammattimaisella otteella ja hyvällä perehtymisellä asiakkaan alaan ja ammattisanastoon varmistamme Galimatiaksessa opiskelijoiden ja työnantajan hyödyn koulutuksessa. Ennen pitkää koulutukseen aktiivisesti osallistuneen työntekijän tulokset näkyvät työsuorituksissa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä. Suomen kielen koulutuksella myös sitoutetaan työntekijää.

Työvoimahallinto tarjoaa tukea organisaatiolle työvoimapulaan. Nyt, jos koskaan kannattaa satsata ulkomaalaisen henkilöstön suomen kielen kouluttamiseen ja hyödyntää Työhallinnon Työpaikkasuomi -mahdollisuus sekä Galimatiaksen loistavat suomen kielen kouluttajat. Valittavana on täsmä-, rekry- tai muutoskoulutus ja organisaation maksuosuus vain 30-50 % kielikoulutuksen hinnasta!

Me Galmatiaksen myyntitiimissä annamme mielellämme lisää tietoa koulutuksista ja käytännön järjestelyistä.

Lue lisää: Suomen kielen koulutusta tuetusti

Työpaikkasuomi -kouluttajamme, Johanna, pohdiskelee alla aiheesta lisää.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, verkko-oppimisympäristö, työpaikkasuomi, hyvä suomen kielen koulutus, suomea ulkomaalaisille, suomea maahanmuuttajille, opetusmetodit, työelämän kielikoulutus, tärkeintä on tulla ymmärretyksi

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all