Neljä nykyaikaista tapaa toteuttaa kielikoulutusta yrityksille,
osa 1: Monimuotokoulutus ja etäopetus
Yritykseltä tai organisaatiolta voi jäädä suuria liiketoiminta- tai työmahdollisuuksia huomiotta sen takia, että kielellinen ja kulttuurinen osaaminen on vaillinaista. Eri maissa menestyminen edellyttää paikallisten tapojen ja kielen hallintaa.
Kielen opiskeluun on monia tapoja. Mikä sopii organisaatiollenne parhaiten?
Tässä blogissa kerromme monimuotokoulutuksesta ja etäopetuksesta. Seuraavassa blogissamme aiheina ovat verkkokoulutuksen ja teemakoulutuksen hyödyt.
Lue lisää
Aiheet:
koulutus,
kielikoulutus,
monimuotokoulutus,
sähköinen oppimisympäristö,
etäopetus
Nykyään puhutaan paljon itsenäisen verkko-opiskelun tehokkuudesta ja hyödyistä. Voit opiskella missä ja milloin vaan, kukaan ei hengitä niskaasi, olet vapaa kehittymään omaan tahtiisi. Opiskelu on yhtä helppoja kuin jumppaaminen yksin kotona ilman ohjaajaa tai henkilökohtaista valmentajaa. Ja sehän on todella helppoa, eikö?
Lue lisää
Aiheet:
koulutus,
kielikoulutus,
monimuotokoulutus,
kielitaito,
monimuoto-opetus,
kielen opiskelu,
kielitaito tuo ratkaisuja työvoimapulaan,
etäopetus,
hybridiopetus,
koulutusmuodot
Onko monimuoto-opetus oikea lähestymistapa organisaationne koulutusstrategiaan? Miten se voi tarjota parhaat puolensa? Tämä kirjoitus vastaa keskeisiin kysymyksiin liittyen monimuoto-oppimiseen organisaatiossa.
Kaikkien oppimisen ja henkilöstön kehittämisen ammattilaisten on pohdittava eOppimisen ja työpaikalla tapahtuvan monimuotokoulutuksen hyviä ja huonoja puolia. Miten lähiopetuksen ja/tai itseohjautuvan oppimisen yhdistäminen hyödyttää oppijoita? Palveleeko oppimisteknologian yhdistäminen kasvokkain tehtyyn opetukseen ja/tai itseohjautuvaan oppimiseen opiskelijoita? Minkälaisia riskejä eri opetusmuodoissa on? Ohessa tarkastellaan lyhyesti monimuoto-opetuksen etuja ja riskejä.
Lue lisää
Aiheet:
monimuotokoulutus,
monimuoto-opetus,
verkko-oppimisympäristö
Niin Suomessa kuin maailmalla opetuksessa on nousussa flipped learning* -näkemys, jossa perinteisen opetusmallin sijaan keskitytään oppijan yksilölliseen oppimiseen sekä oppijoiden yhteisöllisyyteen. Flipped learning eli suomeksi käänteinen oppiminen tarkoittaa yhteisöllistä oppimista, jossa opiskelija saa hyödyntää kouluttaja ja yhteisöä väylänä omaan kehittymiseen. Siten kouluttajan rooli muuttuu tiedon jakajasta itseohjautuvuutta tukevaksi valmentajaksi, joka huomioi jokaisen oppijan yksilöllisen oppimistyylin.
Lue lisää
Aiheet:
kielikoulutus,
monimuotokoulutus,
käänteinen oppiminen
Kuinka muut yritykset kehittävät työntekijöiden kielitaitoa? Mitkä ovat modernit ja tehokkaimmat tavat kouluttaa henkilöstöä? Tässä esiteltyinä vuoden 2017 kolme kielikouluttamisen trendiä: 1) Räätälöidyt koulutukset, 2) Kielikoulutus verkossa, 3) Koulutuksen tehokkuuden seuraaminen. Voit myös ladata ilmaisen raportin koulutuksen trendeistä ja uudesta suunnasta.
Lue lisää
Aiheet:
Koulutuksen vaikuttavuus,
kielikoulutus,
koulutusten organisointi,
monimuotokoulutus,
sähköinen oppimisympäristö
Maailma on muuttunut. Digitalisaation myötä tiedon ja informaation määrä on kasvanut räjähdysmäisesti ja nykyisin tietoa on saatavilla kaikkialla - jopa ähkyyn saakka. Tietojärjestelmät sulautuvat osaksi jokapäiväisiä toimintoja ja verkkoympäristöt vakiintuvat osaksi arkeamme. Oppimista ei sen vuoksi voi rajoittaa enää vain yhteen paikkaan, vaan sitä tapahtuu eri ympäristöissä ja eri aikoina läpi elämän. Tästä syystä myös oppimisen ympäristöt ovat alkaneet sulautumaan. Menneitä ovat ajat, jolloin päntättiin kielioppia hiljaa luokkahuoneessa suoraan oppikirjasta opettajan valvovan silmän alla.
Lue lisää
Aiheet:
kielikoulutus,
monimuotokoulutus,
OnEdu,
sähköinen oppimisympäristö