<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Kielitaidon osaamiskartoitus kohdennetun osaamisen avaimena

Kirjoittanut: Susanna Hart on 30.5.2017 10:51

Ulkomaalaisten työntekijöiden osuus koko työväestöstä tulee kasvamaan seuraavien vuosikymmenten aikana. Yritysten ja organisaatioiden täytyy jatkossa panostaa entistä enemmän siihen, että äidinkielenään jotakin muuta kuin suomea puhuvat työntekijät saavat kohdennettua apua ja koulutusta, jotta työssä vaadittava kielitaito voisi kehittyä. Jotta työntekijät saisivat tarvittavaa koulutusta, on ensin kyettävä määrittelemään tehtävissä vaadittava kielitaito. Näin syntyy kielitaidon osaamiskartoitus.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, kielitestit

Osaamiskartoitus – näin Castrén & Snellman hyödyntää kielitestejä

Kirjoittanut: Therese Söderman on 13.10.2016 11:16

Englannin kielen kiemurat ja väärinkäsitykset voivat työelämän kiireessä, asiakaspalvelussa tai myynnissä pahimmassa tapauksessa johtaa kiusallisiin tilanteisiin. Jotkut sanat kuulostavat melkein samanlaisilta, vaikka niiden tarkoitus on täysin eri, esimerkiksi personnel benefit (henkilöstöetu) ja personal benefit (henkilökohtainen etu). Miten se menikään, lay something down (asettaa tai lopettaa) vai lie down (makaa)? Huomattuamme, ettei työntekijöiden vieraan kielitaidon itsearvio aina pitänyt paikkaansa - miehillä oli taipumus yliarvioida kielten osaamistaan ja naiset taas aliarvioivat kielitaitoaan - Galimatias kehitti kielitaidon arviointiin taitotasotestit, joilla voidaan helposti mitata työntekijöiden kielitaitoa ja koulutustarpeita henkilön työkuvan ja asiakasorganisaation strategian mukaisesti.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, osaamiskartoitus, kielitestit

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all