<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Kouluttajan rooli monimuoto-opiskelussa

Kirjoittanut: Ekman Johanna / 11.10.2022 14:47

Nykyään puhutaan paljon itsenäisen verkko-opiskelun tehokkuudesta ja hyödyistä. Voit opiskella missä ja milloin vaan, kukaan ei hengitä niskaasi, olet vapaa kehittymään omaan tahtiisi. Opiskelu on yhtä helppoja kuin jumppaaminen yksin kotona ilman ohjaajaa tai henkilökohtaista valmentajaa. Ja sehän on todella helppoa, eikö?

verkko-opetus


Itse asiassa se on ainakin minun mielestäni melko haastavaa. Mistä minä voin tietää, kuinka paljon harjoitusta juuri minä tarvitsen? Kuka kertoo, miten voin kehittyä? Mistä tiedän, että harjoitukset sopivat minulle? Kuka antaa minulle tarvittaessa vaihtoehtoisia harjoituksia? Entä kuka motivoi jatkamaan harjoitusta, silloin kun todella tökkii?

Itsenäisen opiskelun ja ohjatun opiskelun yhdistelmä

Monimuoto-opiskelu, johon kuuluu sekä itsenäistä opiskelua että lähiopetusta, on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat opiskella kieltä itsenäisesti, mutta kuitenkin oman kouluttajan tuella. Kouluttaja perehtyy käsitykseesi itsestäsi oppijana, sinun tarpeisiisi ja taitoihisi. Hän auttaa sinua asettamaan itsellesi henkilökohtaisen päämäärän – muistuttaen myös osapäämäärien tärkeydestä motivaation ylläpitämisessä - on aidosti tietoinen sinun aiemmasta tietoperustastasi ja pystyy hyödyntämään tätä tietoa koulutuksen aikana. Kouluttaja seuraa sinun edistymistäsi läheltä ja ohjaa sinua oppimisprosessissasi. Ja ennen kaikkea: kouluttaja luo myönteisen oppimisilmapiirin, motivoi ja pitää sinut kiinni opiskelussa silloin kun sinun tekisi mieli luovuttaa.

Monimuoto-kielikurssilla sinulle jää edelleen vapaus myös opiskella itsenäisesti ajasta ja paikasta riippumatta ja kehittyä omaan tahtiisi. Kouluttaja mahdollistaa opiskelun, ohjaa, valmentaa ja kannustaa kohti parempaa ja sujuvampaa kielitaitoa.

Lataa opas kielikoulutusmuotojen vertailuun

Mikä ihmeen lähietämonimuotoverkkohybridiopetus??

Lähiopetus tapahtuu fyysisesti jaetussa tilassa, jossa kouluttaja ja opiskelijat ovat kasvotusten.

Etäopetuksessa kouluttaja ja opiskelijat eivät ole samassa fyysisessä tilassa. Etäopetus voidaan toteuttaa videotapaamisilla tai itsenäisellä opiskelulla esimerkiksi verkkotehtävien avulla.

Verkko-opetuksesta on kyse, kun opiskelija opiskelee itsenäisesti verkossa esimerkiksi verkkokurssilla, josta usein tulee automaattivastauksia (oikein/väärin) ohjelmasta.

Monimuoto-opetuksessa yhdistetään eri opiskelumuotoja. Usein monimuoto-opetus koostuu sekä lähiopetuksesta tai videotapaamisista että itsenäisestä työskentelystä.  

Hybridiopetuksessa osa ryhmästä osallistuu lähiopetukseen ja osa ryhmästä osallistuu samanaikaisesti etänä videon välityksellä.

 Iloisia aivojumppahetkiä toivottaen!

Lisää Johannan blogeja tässä.

 

Aiheet: koulutus, kielikoulutus, monimuotokoulutus, kielitaito, monimuoto-opetus, kielen opiskelu, kielitaito tuo ratkaisuja työvoimapulaan, etäopetus, hybridiopetus, koulutusmuodot

Ekman Johanna

Kirjoittajana Ekman Johanna

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all