<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Cultural differences in the role of names, part 2

Kirjoittanut: Rytkönen Claire on 24.1.2024 0:30

Suomi kansainvälistyy. Pitäisikö meidän opetella käyttämään etunimiä enemmän? Suomessa etunimen toistuvaa käyttöä pidetään yleisesti liian tuttavallisena, jopa tungettelevana. Kansainvälisessä viestinnässä etunimen käyttö sen sijaan on kohteliasta ja suotavaa. Tutustu Galimatiaksen toiseen nimi-aiheeseen blogiin alla ja pohdi, josko voisit muuttaa asennettasi nimeäsi toistelevaan puhelinmyyjään.

Lue lisää

Aiheet: bisneskulttuuri, English, politeness, communication, kansainväliset markkinat, kunnioittava kommunikaatio, English language, English-speaking world, international business, small talk, cultural diffefences, Make a good impression, name, role of names

Oletko työpaikkasi Lucia vai Lucifer?

Kirjoittanut: Ekman Johanna on 13.12.2019 8:27

Lucian päivä, 13. joulukuuta, on täällä taas. Luciaa pidetään historiallisena henkilönä, mutta häneen liittyy myös paljon tarinoita ja legendoja.

Lue lisää

Aiheet: kunnioittava kommunikaatio, hyvä johtaminen, hyvä ilmapiiri, monikulttuurisuus, kulttuurivalmennus, kommunikaatio, hyvä työilmapiiri, kollegan arvostaminen, toimiva työyhteisö, parempi työyhteisö, lucia, lucifer, kunnioittava, lucian päivä

Tyhjä taulu

Kirjoittanut: Katja Bloigu on 12.9.2019 10:32

Monikulttuurisessa työympäristössä kommunikaatio-ongelmat voivat kertautua ja se voi johtaa väärinymmärryksiin ja pettymyksiin. Tämä ei johdu yksinomaan työpaikoilla käyttämistämme eri kielistä, vaan myös eri tavoista kommunikoida.

Lue lisää

Aiheet: kulttuuri, bisneskulttuuri, suomen kieli ja työelämän kulttuuri, kunnioittava kommunikaatio, monikulttuurisuus, monikulttuurinen työympäristö, kulttuurivalmennus, kommunikaatio

Kunnioittava kommunikaatio – synnytä hyvän virta

Kirjoittanut: Katja Bloigu on 23.8.2019 7:57

Sanat ovat valinta. Ei vain se, mitä puhutaan, vaan miten puhutaan, on tärkeää. Vaikeneminen on joskus kultaa ja kommunikaatio muita kunnioittaen on täyttä timanttia.


Telakka rakentaa matkustajaristeilijää. Mikä on tämän organisaation tavoite? Johdon näkökulmasta se on saada alus valmiiksi asiakkaalle määräajan ja budjetin puitteissa. Voisi ajatella, että kaikkien työn tavoite on yhteinen - rakentaa laiva. Kuitenkin yksi osasto hitsaa palkkeja ja toinen leikkaa ikkuna- ja oviaukkoja. Kenelläkään ei ole välttämättä tietoa siitä, mitä toisella osastolla tapahtuu. Osastoja on kymmeniä, työntekijöitä satoja ja alihankkijoita lukuisia.  

Lue lisää

Aiheet: viestintä, communication, sitouttaminen, kunnioittava kommunikaatio, hyvä johtaminen, hyvä ilmapiiri, hyvä työilmapiiri, kollegan arvostaminen, toimiva työyhteisö, parempi työyhteisö

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all