<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Kunnioittava kommunikaatio – synnytä hyvän virta

Kirjoittanut: Katja Bloigu on 23.8.2019 7:57

Sanat ovat valinta. Ei vain se, mitä puhutaan, vaan miten puhutaan, on tärkeää. Vaikeneminen on joskus kultaa ja kommunikaatio muita kunnioittaen on täyttä timanttia.


Telakka rakentaa matkustajaristeilijää. Mikä on tämän organisaation tavoite? Johdon näkökulmasta se on saada alus valmiiksi asiakkaalle määräajan ja budjetin puitteissa. Voisi ajatella, että kaikkien työn tavoite on yhteinen - rakentaa laiva. Kuitenkin yksi osasto hitsaa palkkeja ja toinen leikkaa ikkuna- ja oviaukkoja. Kenelläkään ei ole välttämättä tietoa siitä, mitä toisella osastolla tapahtuu. Osastoja on kymmeniä, työntekijöitä satoja ja alihankkijoita lukuisia.  

Lue lisää

Aiheet: viestintä, communication, sitouttaminen, kunnioittava kommunikaatio, hyvä johtaminen, hyvä ilmapiiri, hyvä työilmapiiri, kollegan arvostaminen, toimiva työyhteisö, parempi työyhteisö

"Koulutukseen osallistuneet ovat jo päivittäin käyttäneet suomea työporukoissaan", toteaa Galimatiaksen asiakas

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 13.8.2019 11:12

Näin konkreettista palautetta olemme saaneet asiakkaaltamme. Työpaikkasuomi -koulutuksen hyödyt näkyivät heti.
Nyt on aika tunnistaa kansainväliset osaajat ja heidän roolinsa sekä ottaa käyttöön piilossa oleva osaamispotentiaali.  Uusia oman kotimaansa alueen kaupan ja tietotaidon osaajia on Suomessa jo paljon ja heidän asiantuntemustaan kannattaa hyödyntää. Mikä sitten on työpaikkasuomi?


Kotimaisten kielten (suomi ja ruotsi) opetus ulkomaalaistaustaiselle henkilöstölle onnistuu Galimatiaksen kautta alueellisesti EURES-hankkeen avulla siten, että koulutuksen ostajayritys/-organisaatio saa huomattavat edut kustannuksissa.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, kansainvälisyys, viestintä, suomen kieli, kansainväliset markkinat, rekrytointi, sitouttaminen, finnish for foreigners, kansainvälinen osaaja, kieli, monimuoto-opetus, henkilöstön kouluttaminen, ruotsin kieli, työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi

Yritysten tulee panostaa kansainvälisten osaajien rekrytointiin

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 12.3.2018 10:05

Vuoden 2018 vertailuraportti Global Talent Competitiveness Index (GTCI) julkaistiin 22.1.2018. Siinä mitattiin 118 maan kykyä kilpailla osaajista - pisteitä sai sen perusteella, miten hyvin maat kykenevät houkuttelemaan osaajia ja pitämään heidät maassa. 

Raportissa kärkeen sijoittuneille maille yhteisiä piirteitä ovat mm. markkinoiden tarpeisiin vastaava koulutusjärjestelmä ja joustavuutta, liikkuvuutta ja yrittäjyyttä tukeva työllisyyspolitiikka sekä liike-elämän ja valtiovallan sidosryhmien jatkuva yhteistyö. Vuoden 2018 tuloksista infografiikka, jossa Suomi on sijalla 6, Helsinki sijalla 5. 

Lue lisää

Aiheet: suomen kieli, rekrytointi, sitouttaminen, kansainvälinen osaaja

Helpota kansainvälisen osaajan sopeutumista yritykseenne

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 1.2.2018 15:39

Suomi tarvitsee entistä enemmän kansainvälisiä osaajia. Koska suomalaiset työmarkkinat eivät enää tarjoa riittävästi osaajia, haku hyvistä osaajista on laajentunut EU:n ja ETA-maihin, ja jopa niiden ulkopuolelle.

Kauppalehden pääkirjoituksessa 29.1.2018 tästä työmarkkinoiden toimimattomuudesta todettiin, että ”Suomen työmarkkinat ovat liian kotikutoiset”. Tähän tarjottiin hyviä ehdotuksia miten markkinatilannetta tulisi muuttaa myös julkisella tasolla. Julkisella puolella toki tehdään muutoksia helpottamaan ulkomaalaisten työntekijöiden rekrytointia mm. huhtikuun alussa 2018 astuu voimaan startup-oleskelulupa, mikä helpottaa ja nopeuttaa lupahakuprosessia. Tästä uudistuksesta hyötyy etenkin ICT-alan yritykset, joissa työvoimapulaa on jopa kasvun esteenä. Sen alan rekrytoinnit monesti suuntaavat EU-alueen ulkopuolelle, rekrytointimaina mm. Intia ja Etelä-Korea. Siitä huolimatta sekä julkisen tahon että yritysten tulee panostaa enemmän siihen, että osaajia saadaan Suomeen ja etenkin myös pysymään työssä ja maassa. 

Lue lisää

Aiheet: rekrytointi, sitouttaminen, finnish for foreigners, kansainvälinen osaaja, talent, suomen kieli ja työelämän kulttuuri

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all