<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Kartoita henkilöstön kielitaito ja kohdenna kielikoulutus oikein

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 13.2.2018 13:40

Ulkomaalaisten työntekijöiden osuus Suomen työväestöstä tulee kasvamaan seuraavien vuosikymmenten aikana. Yritysten ja organisaatioiden täytyy jatkossa panostaa entistä enemmän siihen, että äidinkielenään jotakin muuta kuin suomea puhuvat työntekijät saavat kohdennettua kielikoulutusta. Myös kansainvälinen liiketoiminta ja globaalit markkinat edellyttävät työntekijöiltä, etenkin myynti- ja markkinointitehtävissä olevilta, laajaa ja ammattimaista kielitaitoa, jotta yritys pystyy palvelemaan kaikkia asiakkuuksia ympäri maailman. 

Jotta yrityksen työntekijät saisivat tarvittavan kielikoulutuksen, on ensin kyettävä määrittelemään tehtävissä vaadittava kielitaito. 

kielikoulutus

ALTE (Association of Language Testers in Europe) on julkaissut eurooppalaiseen viitekehykseen perustuvat, työtehtäviin liittyvät kriteerit, joista voi arvioida, millaisia työtehtäviä eri kielitaidon tasoilla pystytään hoitamaan. 

Kriteerit ovat hyvin vahvasti käytäntöön liittyvät ja osaamisperusteiset. Näiden yleisten kriteerien pohjalta voidaan luoda tehtäväkohtaiset kielitaidon määrittelyt, tarkoituksenmukaiset kielitestit ja edelleen kouluttaa työntekijöitä juuri kyseisissä työtehtävissä tarvittavalla kielitaidolla. 

Ammatillisesti suuntautunutta kielikoulutusta on tarjolla niukanlaisesti, joten useimmiten yritykset tilaavat nämä palvelut räätälöitynä yksityiseltä koulutusyhtiöltä. Se vaatii panostusta ja investointeja, mutta lopputuloksena saadaan omassa työssään entistä menestyneempiä työntekijöitä. 

Tästä voit ladata oppaan, joissa kerromme tarkemmin miten työntekijöiden kielitaito kannattaa kartoittaa. 

LATAA OPAS

Alkuperäinen blogi on julkaistu 30.5.2017, kirjoittajana Susanna Hart.

Aiheet: kielikoulutus, osaamiskartoitus, kielitaito

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all