<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Yritysten kielikoulutusten kolme trendiä 2017

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 14.6.2017 11:19

Kuinka muut yritykset kehittävät työntekijöiden kielitaitoa? Mitkä ovat modernit ja tehokkaimmat tavat kouluttaa henkilöstöä? Tässä esiteltyinä vuoden 2017 kolme kielikouluttamisen trendiä: 1) Räätälöidyt koulutukset, 2) Kielikoulutus verkossa, 3) Koulutuksen tehokkuuden seuraaminen. Voit myös ladata ilmaisen raportin koulutuksen trendeistä ja uudesta suunnasta. 

Verkkokoulutus on suurin kielikouluttamisen trendi

 

1) Räätälöidyt koulutukset


Galimatiaksen teettämien kyselyiden mukaan suurin osa kansainvälisten yritysten työntekijöistä tuntee jo kohdemarkkina-alueen kieltä jo jollakin tasolla. Useat yritykset edellyttävätkin työntekijöiltä vähintään englannin kielen osaamista ja taitotaso varmistetaan jo rekrytointiprosessin aikana. Kielten perusteiden sijaan organisaatioissa onkin tarve etenkin toimialan, toimenkuvan tai työtehtävien mukaisesti räätälöidylle sekä kielitaitoa syventävälle koulutukselle.

Kansainvälisiä asiakkaita palvelevissa organisaatioissa aletaan tunnistaa tarpeita kielikoulutuksen lisäksi myös kulttuurin tuntemiselle. Esimerkiksi Kiina nähdään tulevaisuudessa suurena mahdollisuutena ja kiinan kielen tarpeen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa. Kiinan kielen lisäksi etenkin kulttuurin tunteminen on kriittistä, jos halutaan päästä hyviin myyntituloksiin.

  

2) Kielikoulutus verkossa


Verkossa tapahtuva opiskelu on selvä trendi. Useilla verkko-opiskeluun tutustuneilla yrityksillä on siitä hyviä kokemuksia ja etenkin koulutuksen tasalaatuisuus koetaan tärkeäksi hyödyksi: opiskelijoilla on käytössään samat materiaalit, tehtävät ja välineet. Tämän lisäksi verkossa opiskelu mahdollistaa koulutukseen osallistumisen pitkienkin välimatkojen päästä, esimerkiksi eri toimipisteistä tai työmatkalta.

Mikä tahansa verkossa tapahtuva koulutus ei kelpaa, vaan yritykset haluavat kieli- ja kulttuurikoulutuksen olevan kuitenkin räätälöityä ja ohjattua. Täysipainoinen, ohjattu verkkokoulutus alkaakin olla suositumpaa kuin monimuotokoulutus tai itseopiskelu verkossa. Verkkokoulutuksen suosittuus ohjaa myös sitä, kuinka organisaatiot valitsevat kielikoulutuskumppanin: organisaatiot hakeutuvat yhteistyöhön sellaisten kielikoulutusyritysten kanssa, jotka panostavat verkkokoulutusympäristöön.

 

3) Koulutuksen tehokkuuden seuraaminen


Kuten minkä tahansa muun investoinnin kohdalla, myös kielikoulutuksen osalta on tärkeää mitata sen kannattavuutta. Verkko-oppimisympäristöjen suosittuutta lisää niiden tarjoamat mahdollisuudet seurata koulutusten osallistumisprosentteja sekä tehokkuutta: kuinka suuri osa on osallistunut koulutuksiin, kuinka tehokkaaksi opiskelija itse kokee koulutuksen jne.

Koulutusten ROI:ta saatetaan seurata melko aktiivisesti: yli 50 % organisaatioista mittaa koulutuksen vaikuttavuutta, eli tietää oppiiko henkilöstö tarvittavat asiat koulutusten aikana ja kuinka opitut asiat vaikuttavat edelleen liiketoimintaan. Selkeiden mittareiden asettaminen kielikoulutuksen vaikuttavuudelle onkin yksi tärkeimmistä trendeistä.

 

Lataa raportti: Kielikouluttamisen uusi suunta ja Trendit 2017 

 

Aiheet: Koulutuksen vaikuttavuus, kielikoulutus, koulutusten organisointi, monimuotokoulutus, sähköinen oppimisympäristö

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all