<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

"Koulutukseen osallistuneet ovat jo päivittäin käyttäneet suomea työporukoissaan", toteaa Galimatiaksen asiakas

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 13.8.2019 11:12

Näin konkreettista palautetta olemme saaneet asiakkaaltamme. Työpaikkasuomi -koulutuksen hyödyt näkyivät heti.
Nyt on aika tunnistaa kansainväliset osaajat ja heidän roolinsa sekä ottaa käyttöön piilossa oleva osaamispotentiaali.  Uusia oman kotimaansa alueen kaupan ja tietotaidon osaajia on Suomessa jo paljon ja heidän asiantuntemustaan kannattaa hyödyntää. Mikä sitten on työpaikkasuomi?


Kotimaisten kielten (suomi ja ruotsi) opetus ulkomaalaistaustaiselle henkilöstölle onnistuu Galimatiaksen kautta alueellisesti EURES-hankkeen avulla siten, että koulutuksen ostajayritys/-organisaatio saa huomattavat edut kustannuksissa.

Työpaikkasuomi ja -ruotsi

EURES (European Employment Services) on kattava eurooppalainen yhteistyöverkosto ja julkinen rekrytointi- ja koulutuspalvelu. Eures-hankkeen päämääränä on turvata työvoiman saatavuutta Suomessa, esim. työvoimapula-aloilla. 

Galimatias on Eureksen puitesopimustoimittaja työpaikkasuomi- ja ruotsi -koulutuksissa Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa sekä Pirkanmaalla (vain suomi). Työnantaja maksaa vain 30-50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Tuettu koulutus koskee työsuhteessa olevia ulkomaalaistaustaisia henkilöitä.

Työpaikkasuomen ja -ruotsin avulla työntekijät oppivat suomea tai ruotsia sujuvammin ja käyttävät sitä asiakkaiden ja työkavereiden kanssa rohkeammin. Lisäksi työssä tarvittava ammattisanasto tulee tutuksi. Työnantajaa koulutus höydyntää etenkin siten, että työntekijän motivaatio ja osaaminen vahvistuvat kielitaidon karttuessa. 

Koulutuksen sisältö, paikka, kesto ja toteutusmuoto räätälöidään ammatin ja työtehtävien mukaisesti. Koulutus suunnitellaan yksilöllisesti niin, että siitä saa täyden hyödyn sekä työntekijä että työnantaja. Koulutuksessa voidaan hyödyntää erilaisia monimuotomenetelmiä, kuten ohjattua itsenäistä opiskelua OnEdu-oppimisalustan kautta, lähiopetusta, video-opetusta tai niiden yhdistelmää.

Näkyviä tuloksia nopesti, kiinnostuitko? Ole yhteydessä ja lähdetään suunnittelemaan toteutusta, joka sopii yrityksellenne/organisaatiollenne!

Lisätietoja Työpaikkasuomi- ja ruotsi toteutuksesta EURES-hanketta hyödyntäen alla olevassa bannerissa.

TYÖPAIKKASUOMI

Aiheet: kielikoulutus, kansainvälisyys, viestintä, suomen kieli, kansainväliset markkinat, rekrytointi, sitouttaminen, finnish for foreigners, kansainvälinen osaaja, kieli, monimuoto-opetus, henkilöstön kouluttaminen, ruotsin kieli, työpaikkasuomi, työpaikkaruotsi

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all