<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Don´t be rude - politeness in English

Kirjoittanut: Rytkönen Claire on 17.9.2018 12:08

Finnish writing style can be very direct with expressions such as: ”Do please remember to...”;”Do it properly” or ”On time”. But what if you send a business email in English to someone who doesn’t understand Finnish style? Is there a risk that you are unintentionally being rude - impolite in English, even if you add a please? 

Lue lisää

Aiheet: koulutus, kielikoulutus, kansainvälisyys, viestintä, englannin kieli, liiketoiminta, englanti

Vieraan kielen oppimisessa on tärkeä ymmärtää viestintää ja kulttuuria

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 14.11.2017 10:43

Globaalissa maailmassa tarvitsemme yhä enemmän kielitaitoa. Työn puolesta monet matkustavat entistä enemmän, kauas Suomesta mm. Aasiaan, Latinalaiseen Amerikkaan. Työtehtävät vievät ympäri maailman niin livenä kuin virtuaalisesti. Video- ja konferenssipuheluissa käydään keskusteluja myynnistä, tuloksista, strategioista, projekteista, suunnitelmista, ja muusta työhön liittyvästä, ja oikein ymmärretyksi tuleminen vaatii paljon niin puhujalta kuin kuulijalta. Englanti on laajalti käytössä oleva työkieli, mutta viestinnän näkökulmasta siihenkin liittyy väärinymmärretyksi tulemisen vaara. Kaiken lisäksi yksistään englannin osaaminen ei aina riitä, kun haluamme päästä samalle aaltopituudelle kuulijan kanssa.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, kulttuuri, viestintä

Sujuva viestintä organisaatiossa on yrityksen käyntikortti

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 13.9.2017 14:26

Sujuva viestintä vaatii kielen rakenteiden ja tyylikeinojen oikeaoppista hallintaa sekä virheetöntä kieltä. Asiakassuhteissa on erittäin tärkeää se kuinka rakennetaan luottamusta, syvennetään vuorovaikutusta ja otetaan vastaan palautetta. Myös esimiesten ja johtajien kommunikoinnilla on valtava merkitys organisaatioissa. Hyvä ja selkeä kielenkäyttö auttaa aina! Oikean kielen tuottaminen on tahtotila, jolla saadaan aikaan vaikuttavuutta.

Lue lisää

Aiheet: kielenhuolto, viestintä, suomen kieli