<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Miten parantaa kielikoulutuksen tuloksia?

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 9.8.2018 13:59

Tämän kysymyksen pohdinta yhdistää useita asiakkaitamme. Entistä parempia tuloksia voi syntyä muuttamalla tapaa, jolla opiskellaan. Usein onnistumme asiakkaidemme kanssa määrittelemään, mitä kielikoulutuksessa pitäisi tehdä toisin. Saamme aikaan oivallusta ja innostusta asiakkaalle parhaiten sopivaan opiskelutavan muutokseen. Mikä sitten ratkaisee sen, ovatko työntekijät valmiita luopumaan tutusta ja turvallisesta tavasta oppia ja muuttamaan pysyvästi suhtautumistaan kielen oppimiseen niin, että syntyy uutta oppimiskulttuuria, käyttäytymisen muutosta ja sen myötä parempia tuloksia?

onnistunut kokous - kielitaito kohdillaan

Yritykset panostavat henkilöstön kielikoulutukseen, vaikka hektisessä työelämässä voi olla haastavaa löytää siihen tarvittavaa aikaa. Tästä syystä myös työelämän kielikoulutuksen koulutusmuodot ovat mullistuksen kourissa. Kouluttaja oli ennen fyysisesti läsnä opetustilanteissa, mutta nyt siihen ei aina ole aikaa tai edes mahdollisuutta. Kuitenkin koulutukseen osallistuminen (osallistumisprosentti) vaikuttaa aina selvästi tuloksiin. Niin opiskelijan kuin hänen esimiehensä tulisi tiedostaa tämä ja raivata kalenterista aikaa kielen tavoitteellisen opiskeluun. Asiakas huomaa tulokset esimerkiksi, jos asiakaspalvelu sujuu asiakkaan omalla kielellä ja työnantaja vastaavasti hyötyy kun vaikka bisnesneuvottelut onnistuvat entistä paremmin.

Videoyhteyden välityksellä toteutetaan tänä päivänä jo suuri osa kielikoulutuksista. On yrityksiä, joilla on toimintaa usealla paikkakunnalla ja silti vahva halu tarjota henkilökunnalle tasapuolisesti koulutusvaihtoehtoja. Hyvä verkkoyhteys ja vaikka Skype for Business takaavat, että kielikoulutusryhmä voi koostua saman yrityksen työntekijöistä, jotka toimivat eri puolilla Suomea.  "Parhaimmillaan skype-koulutus on yhtä hyvää tai joskus jopa parempaa kuin face-to-face-koulutus" on eräs asiakkaamme todennut.  Eikä ihme, sillä kokenut kouluttaja hyödyntää fasilisointimenetelmiä ja muita oppijoiden aktivoinnin työkaluja suvereenisti niin lähiopetuksessa kuin videon välitykselläkin. Osallistujien aktivointiin verkon välityksellä on runsaasti vaihtoehtoja. 

Siirtyminen perinteisestä opetuksesta monimuotoisempaan malliin on tämän päivän vahva trendi ja myös  tulokset läsnäolojen parantumiseen ovat näin nousseet. Monimuotokoulutuksessa lähitapaamisia voi olla sovitusti vaikka joka toinen viikko tai kerran kuukaudessa tai miten se osallistujille parhaiten sopii. Muut tapaamiset aikataulutetaan lähitapaamisten väliin ja toteutetaan joko videoneuvotteluyhteydellä tai ohjattuna itsenäisenä opiskeluna ajasta ja paikasta riippumatta Galimatiaksen oppimisalustaa hyödyntäen. 

Haluatko kokeilla monimuoto- tai videokoulutusvaihtoehtoa? Tarjoamme nyt mahdollisuuden uusille asiakkaille monimutokoulutuksen pilotointiin yrityksessänne kampanjahintaan! Tutustu tarjoukseen tässä

Viime vuonna teetimme yrityksille kyselyn kielikoulutukseen liittyen ja teimme vastauksista koosteen. Lataa itsellesi tämä kielikoulutuksen trendit -opas:

Lataa raportti: Kielikouluttamisen uusi suunta ja Trendit 2017

Aiheet: kielikoulutus

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all