<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Ulkomaalaisten työntekijöiden palkkaaminen ja sitouttaminen

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 24.10.2017 15:17

Kansainvälisyys näkyy entistä enemmän suomalaisissa työyhteisöissä. Kasvu- ja globaaliyritykset palkkaavat kovan luokan osaajia osaksi menestystarinaa, mm. johtajia tuomaan uutta näkemystä, uutta suuntaa ja erityisasiantuntijoita kuten esimerkiksi koodareita ohjelmistoalalle. Ulkomaalaisten työntekijöiden rekrytointi on menestymisen lisäksi osittain myös välttämätön pakko, sillä kaikkiin tehtäviin ei löydy osaajia Suomesta, väestön korkeasta koulutustasostakaan huolimatta. Tällöin rekrytointi laajennetaan, ja hyviä kandidaatteja etsitään niin EU:n sisämarkkinoilta kuin Euroopan ulkopuolelta.  

Kun rekrytointi avataan Suomen rajojen ulkopuolelle, kilpailu osaajien palkkaamisesta monikertaistuu. Tietyillä aloilla myös muiden maiden yritykset kilpailevat täsmälleen samoista osaajista. Siksi onkin tärkeä, että suomalaisilla yrityksillä on tarjota hyviä kokonaisuuksia, millä houkutella työntekijät uuteen maahan ja millä voidaan pitää heidät yrityksessä niin pitkään kun oli suunniteltu. Yritysten tuleekin siis pyrkiä luomaan sellaiset olosuhteet ja edellytykset, että ulkomaalainen työntekijä viihtyisi työyhteisössään ja yritys saisi itselleen sitä osaamista, jota tarvitaan mm. globaaleilla markkinoilla. Siten yritysten on hyvä huomioida myös muita sitouttamista ja kotoutumista edistäviä toimenpiteitä rekrytointiprosessin ohella. 

word-cloud-1758159_1280.png

Järjestimme aiheesta webinaarin 15.11.2017 yhteistyökumppanimme Finland Relocation Services Oy:n kanssa. Webinaarissa käsittelimme niitä haasteita, joita suomalaisilla yrityksillä voi tulla vastaan ulkomaista työvoimaa rekrytoidessa ja heidän sitouttamisessa, miten kynnystä voidaan madaltaa ja siten pienentää rekrytointiriskiä. Tilaa itsellesi webinaaritallenne. 

LATAA TALLENNE

Webinaari on suunnattu kaikkien alojen HR-ammattilaisille, henkilöstösuunnitelmasta ja henkilöstöstrategiasta vastaaville. Erityisesti yritykset, joissa ulkomaalaisia työntekijöitä on jo töissä ja/tai joissa halutaan lähitulevaisuudessa palkata osaajia kuten johtajia, asiantuntijoita, erityisosaajia. 

Aiheet: kielikoulutus, kansainvälisyys, kielitaito

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all