<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

TOP 5 -virheet kiinalaisten palvelemisessa

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 28.4.2017 15:14

Kesäsesonki on alkamassa ja ulkomaalaisia matkailijoita saapuu sankoin joukoin. Kiinalaiset matkailijat ovat kasvava joukko ja heitä me haluammekin paljon Suomeen; he kun käyttävät eri maiden matkailijoista eniten rahaa. Mitä ovat ne virheet kiinalaisten palvelemisessa, joita välttämällä voisi varmistaa, että heidän käyttämästään rahamäärästä voisi itse saada mahdollisimman suuren osuuden?

mitä kiinalaiset ostavat?

Valmistaudu kiinalaisiin matkailijoihin nyt ja lataa opas, jolla varmistat liikevaihdon kasvun kiinalaisista matkailijoista

 

1. Yksi virhe on se, ettei ole selvitetty, mitä kiinalaiset haluavat ostaa. Jos sitä ei tiedä, ei voi valmistautua oikeisiin tuotteisiin ja palveluihin. Kun tuote on oikea, kiinalainen matkailija helpostikin ostaa sitä useamman kappaleen samalla kertaa.

2. On virhearviointia, ettei oteta selvää, miten kiinalaisia pitäisi palvella. Käsi ylös – kuinka moni tietää, miten monen sekunnin kuluessa myyjän tulisi huomioida kiinalainen ja alkaa palvelemaan? Jos nimittäin kuluu liian monta sekuntia, matkailija saattaa äänestää jaloillaan. Kiinalainen ei halua harjoittaa itsepalvelua!

3. Kolmantena virheenä voisi pitää sitä, ettei tuotteiden nimiä tai sisältöä käännetä kiinaksi. Kun hyllyssä on tarjolla rinnakkain saippuaa ja suklaata – molemmat vieläpä samantuoksuisia – ei kiinalainen tiedä, mitä on ostamassa. Niinpä hän voi jopa jättää ostamatta.

4. Neljäntenä voisi mainita värien turhankin maltillisen käytön esimerkiksi hintakylteissä. "Alennus -70 %" valkoisella pohjalla mustin kirjaimin ei kannusta kiinalaista ostamaan kahdesta syystä: ensimmäinen on alennusten laskemislogiikka. Kiinalaiselle 70 % tarkoittaa määrää, joka hänen on maksettava, ei alennusprosenttia. Toinen syy on se, että mustavalkoinen on liian huomiotaherättämätön väriyhdistelmä; punaista ja keltaista väriä kannattaisi viljellä.

5. Viidentenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä virheenä on numeroiden vääränlainen käyttö. Osa numeroista tai numeroyhdistelmistä on sellaisia, joita ei missään nimessä tulisi käyttää. Numero 4 lausutaan samalla tavalla kuin kuolema, joten se ei ole ollenkaan suositeltava numero. 250 on tyhmäksi haukkumista, mutta samat numerot eri järjestyksessä, eli 520 tarkoittaakin: "minä rakastan sinua" (vink vink, erinomainen hinta romanttiselle pakettimatkalle). 

  

Lataa opas: Näin varmistat liikevaihdon kasvun kiinalaisista matkailijoista + Top 5

 

Aiheet: koulutus, kiina, asiakaspalvelu

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all