Galimatias Blog

"Siistiä, kun jokaisen ryhmän kanssa oppii alasta niin paljon uutta"

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 23.11.2022 11:55

Yritysviestinnässä asiakkaan kuunteleminen on hyvin tärkeää. Jollemme tee sitä, emme voi vastata asiakkaan tärmätarpeisiin. Miten voisimme oppia yrityksemme kannalta tärkeää uutta, jos fokus on vain omassa tekemisessä? Kielikouluttajamme perehtyvät koko ajan uusiin aloihin, jotta tarjoamamme koulutus vastaa asiakkaan tarpeisiin.

a-book-3259352_640-1


"Ihan parasta, että jokaisen asiakkaan kanssa oppii uutta"

Kouluttajien ja asiakkaiden kanssa suunnittelemme usein erilaisia toteutuksia yhdessä taataksemme, että kouluttaja on asiakkaan kanssa "samalla kartalla". Kouluttajamme ovat humanisteja ja kielitieteilijöitä, jotka luovivat sujuvasti asiakkaidemme maailmaan opettamaan juuri heille sopivaa ammattikieliä ja nauttivat samalla innolla uuden oppimisesta. Toisinaan, kun saman alan asiakkaalla on useampi toteutus, on myös opettajien kesken tapaamisia, joissa alan kokeneet kouluttajat tsemppaavat uusia ja samalla kouluttajat benchmarkkaavat toisiaan. Tällaisessa palaverissa eräs kouluttaja tokaisikin "on niin siistiä, kun jokaisen asiakkaan kanssa oppii niin paljon uutta asiakkaan alasta". 

Perinteinen tapa toteuttaa kielikoulutusta

Kielikoulutus on yleensä tehokkainta, kun osallistujat ovat samantasoisia. Tällöin heikommat eivät stressaannu ja edistyneemmät eivät turhaudu. Koulutuksen toteuttajana aloitamme koulutuksen suunnittelun useimmiten testaamalla osallistujien tason ja tarpeet ennakkoon ja ehdotamme saamamme tiedon pohjalta sopivia tasoryhmiä ja valmistaudumme toteutukseen. Kun osallistujat ovat samalla kielitaitotasolla, on helpompi ilmaista itseään oppitunneilla. Rento ja innovaativinen oppimisilmapiiri johtaa hyviin tuloksiin. Tämä on yleinen, toimiva ja tehokas ja ns. perinteinen tapa toteuttaa kielikoulutusta. 

Erilainen tapa toteuttaa kielikoulutusta

Eräs sosiaali- ja terveyspuolen tutkimus- ja koulutuspalveluja tarjoava asiakasyrityksemme toivoi perinteisen koulutuksen sijaan suullisen kielitaidon aktivointia ryhmissä, jotka määritellään työtehtävien ei taitotasojen perusteella. Koulutuksen tavoitteena on herättää olemassa oleva, uinuva kielitaito ja rohkaista käyttämään kieltä aktiivisemmin sekä saada opiskelijat innostumaan itseopiskelusta ja kielen kehittämisestä myös toteutuksen jälkeen. Osallistujien taitotaso ja koulutustarpeet kyllä selvitetään ennakkoon, jotta kouluttajalla on tarvittava taustatieto. Koulutus toteutetaan kuitenkin enemmistön tason mukaisesti ja sen sisällöstä sovitaan kunkin ryhmän omassa suunnittelupalaverissa. Palaverissa kouluttaja saa mahdollisimman paljon tietoa ryhmän työtehtävistä ja siihen liittyvistä koulutustarpeista sekä hyödyllistä työhön liittyvää materiaalia. Koulutuksen aikana opiskelijat keräävät itse yhteiseen alustaan omaan työhönsä liittyvää sana- ja fraasilistaa. Sanoja ja fraaseja hyödynnetään kurssitapaamisten aikana erilaisissa harjoituksissa ja listat jäävät opiskelijoille käyttöön myös koulutuksen jälkeen. Koulutuspalautteet ovat olleet loistavia, mm: "Minusta kurssi oli kokonaisuutena todella onnistunut. Lyhyessä ajassa sain palautettua perusasioita mieleen ja sen lisäksi opimme laboratoriosanastoa ja hyödyllisiä termejä ja fraaseja sopiviin tilanteisiin." " Kurssilla oli tosi kivaa, hyvä ja rento ilmapiiri. Tykkäsin kovasti. Sisältö oli hyvin räätälöity tarpeisiimme."

Mitä tästä opimme?
Paras kielikoulutuksen toteutustapa on yhdessä asiakkaan kanssa juuri asiakkaan omiin tarpeeseen luotu. "Porinapiirit, sparraukset, työssä oppiminen sekä tukimateriaalit ja meille räätälöidyt verkkokurssit ovat onnistuneet lluomaan uusia oppimisen tapoja perinteisten kurssien rinnalle", toteaa eräs asiakkaamme.

Kielikoulutus voi olla tehokasta ja osallistujalle sekä ostaja-asiakkaalle hyödyllistä, vaikka ryhmät olisivatkin jokseenkin heterogeenisia. Kun pelisäännöt on ennakkoon sovittu, ei ole turhia odotuksia  ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. 

Asiakaskuntamme on laaja, ja olemme ylpeitä kouluttajistamme, jotka pystyvät paneutumaan eri aloihin ja tarjoamaan opiskelijoilleen sopivia haasteita erilaisissa kielikoulutuksen toteutuksissa. 

Harjoita ruotsin kieltä ja lue tiivistelmämme uusiin hyvinvointialueisiin liittyen klikkaammalla alla olevaa banneria:

Ladda ner information om välfärdsområde

Aiheet: kielikoulutus, työelämän kielikoulutus, kielikoulutus tason mukaan, kielikoulutus tehtävien mukaan

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all