<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Miksi osaamiskartoitus?

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 5.2.2016 9:52

Budjetit pienenevät vallitsevan taloudellisen tilanteen takia. Siksi on tärkeää, että osaamisen kehittäminen kohdentuu oikeisiin henkilöihin. Jotta koulutusinvestointi tuottaisi, on sillä saatava aikaan vaikuttavuutta ja käyttäytymisen muutosta. Ilman että ensin on määritelty nykyosaaminen ja tehty osaamiskartoitus, ei oppimista kuitenkaan voi mitata.

Suurin osa yrityksistä ei mittaa koulutusten vaikuttavuutta, vaikka moni kehittääkin henkilökuntaansa. Vain alle 5% koulutuksista kytkeytyy liiketoiminnallisiin tuloksiin.

shutterstock_151074635.jpg 

Tarjontaa on paljon, netti pullollaan. Kaikki väittävät tarjoavansa laatua ja ammattitaitoisia kouluttajia. Miksi kaikkien toteutusten palaute ei kuitenkaan ole hyvää tai niiden vaikuttavuutta ei suurennuslasillakaan voi havaita. Koulutusinvestoinnilla ei siis ole tuottoastetta. Mikäpä investointi se sellainen on.

Toteutuksia ja tuloksia siis kannattaa arvioida ja varsinkin koulutusten vaikuttavuuteen kannattaa kiinnittää entistä enemmän huomiota. Suunnittelussamme on vahvasti hyödynnetty osaamiskartoituksia, jotta asiakkaamme voivat olla varmoja siitä, että oikeat henkilöt osallistuvat ja kielikoulutusta on juuri oikea määrä tarpeeseen nähden.

Koulutuksen tulee aina perustua todennettuun tarpeeseen. Sen tavoitteellisuus on välttämätöntä ja siitä on synnyttävä mitattavia vaikutuksia. Joko käyttäytymisen muutos tai jokin näkyvä asia, kuten esimerkiksi myynnin kasvu tai henkilöstön työhyvinvoinnin nousu. Liian usein kuulemme ystävien ja kollegoiden pohtivan, että ”pitää istua näissä koulutuksissa vuodesta toiseen”.

Miten Teidän yrityksessänne? 

Lataa tästä perustelut miksi koulutuksen vaikuttavuuteen kannattaa investoida 

 Järjestämme aiheesta myös webinaarin, tervetuloa mukaan!

 

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all