<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Monikulttuurinen, kenties timanttinen työntekijä koeajalle? Osa 2

Kirjoittanut: Elitza Gerova / 15.2.2022 12:30

TYÖHARJOITTELU REKRYTOINNIN PONNISTUSLAUTANA

Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutukseen kuuluu opiskelijalle kolmen ja kuuden viikon harjoittelujaksot. Jakson tavoitteena on kehittää ammattisanastoa, tutustua suomalaiseen työelämään, edistää työllistymistä ja parantaa opiskelijan suomen kielen osaamista. Harjoittelijoilla voi olla alan ammatillinen loppututkinto omasta kotimaastaan tai he ovat vailla tutkintoa, mutta heillä on alan työkokemusta. Harjoittelujakso parantaa opiskelijan valmiuksia työntekoon ja työyhteisössä toimimiseen. Opiskelijamme on joskus jopa osoittautunut harjoitteluyritykselle timanttiseksi täsmävalinnaksi, joka on palkattu yritykseen välittömästi koulutuksen päätyttyä. Harjoittelujakso voi siis toimia myös koeaikana, kun on tarve rekrytoida uutta henkilöstöä.

Two  colleages discussing ideas using a tablet computer

YHTEISTYÖKUMPPANIN TYÖPANOS

Kotoutumiskoulutuksen opiskelija hakee usein harjoittelupaikkansa itse työnhakuohjaajamme tuella. Harjoittelut saattavat myös toteutua suoraan yhteistyökumppaneidemme kautta. Otamme ilolla vastaan yrityksiä tai organisaatioita, jotka haluavat kokeilla ulkomaalaistaustaista työssäoppijaa.
Harjoitteluorganisaatiolta tarvitaan harjoittelijalle ohjaaja, joka opastaa työhön, on avuksi tarvittaessa ja antaa Galimatiakselle palautetta harjoittelun onnistumisesta harjoittelun aikana ja sen jälkeen.

harjoitteluprosessi - työnantajan ja galimatiaksen kumppanuus

Harjoitteluprosessi saattaa vaihdella aloittain, mutta yleensä etenemme Galimatiaksessa näin työnantajasopimuskumppaneidemme kanssa:

Näyttökuva 2022-1-27 kello 13.25.59

Alkuseulonnassa Galimatias etsii opiskelijoiden joukosta alalle sopivia harjoittelijoita kartoittamalla mm. työhön sopivan kielitaidon osaamisen (esim. työohjeiden ymmärtäminen suomeksi) sekä muut tärkeät seikat (esim. mahdollinen aiempi työkokemus, alan koulutus, oikea työ- ja palveluasenne).
Galimatiaksen ohjaava kouluttaja lähettää harjoitteluorganisaation yhteyshenkilölle tietoja kriteerit täyttävistä ehdokkaista (+heidän ansioluettelot, opiskelijan luvalla). Harjoitteluorganisaatio tekee lopullisen päätöksen ja valinnan esim. haastattelun tai tietyn tehtävän perusteella.
Galimatias laatii harjoittelusopimusluonnoksen ja laaditaan kolmikantasopimus (harjoitteluyritys, Galimatias, harjoittelija). Työnantajalta tarvitaan harjoitteluun ohjaaja sekä jakson päätteeksi lyhyt todistus harjoittelijan soveltuvuudesta alalle sekä palaute Galimatiakselle.

kannustavaa palautetta

Harjoittelujaksoista olemme saaneet paljon kannustavaa palautetta. Mm. Puualan organisaation harjoitteluohjaaja totesi: "Galimatiakselta on tullut todella hyviä harjoittelijoita." ja Galimatiaksen toisen moduulin opiskelija kommentoi: "En olisi uskonut, että pääsen näin nopeasti töihin Suomessa".

Seuraavissa blogeissamme kerromme onnistuneita harjoittelutarinoita.

Kiinnostuitko? Ole rohkeasti yhteydessä ja haemme teille sopivan harjoittelijan. Voitte halutessanne liittyä sopimuskumppaniksemme.

Olettehan yhteydessä: Elitza Gerova, asiakasvastaava, puh. 050 441 8866, elitza.gerova@galimatias.fi. Lue myös Elitzan aiempi blogi tässä.

 

Aiheet: työssäoppija, monikulttuurinen työympäristö, työvoimapula, apu työvoimapulaan, työharjoittelija, maksuton koeaika

Elitza Gerova

Kirjoittajana Elitza Gerova

MSc (Econ) & MSc (Tech.), experienced project manager and consultant and career coach. Eager to help immigrants integrating in the Finnish Labour Market.

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all