<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Monikulttuurinen, kenties timanttinen työntekijä koeajalle? Osa 1

Kirjoittanut: Elitza Gerova / 31.1.2022 14:20

Galimatias julkaisee usean osan sarjan aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen ja korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien työharjoittelusta. Ensimmäisessä osassa kerromme yleisesti työharjoittelusta ja sen eduista työnantajalle.

suomessa olevat ULKOMAALAISTAUSTAISET työntekijät

Suomessa on paljon hyvin koulutettuja maahanmuuttajia tai maahanmuuttajia pitkällä työkokemuksella, joilla on vaikeuksia päästä töihin. Tämä ei johdu siitä, että he olisivat työntekijöinä huonompia, vaan heiltä puuttuvat oman alan kontaktit, oma verkosto ja työkokemus Suomessa. Näistä syistä johtuen he usein päätyvät TE-toimiston asiakkaaksi, josta heidät ohjataan kotoutumiskoulutuksiin tai muihin työllistäviin palveluihin. 
Toisaalta Suomi kärsii työvoimapulasta ja siihen on nopeasti löydettävä ratkaisuja.

shutterstock_588272492


KOTOUTUMISKOULUTUS MAAHANMUUTTAJIEN TYÖLLISTYMISEN EDISTÄJÄNÄ

Valmius maahanmuuttajien työllistymiseen vaihtelee eri aloilla ja muuttuu odotuksia hitaammin. Yksi Suomen valtion keinoista ratkaista työvoimapulaa on rahoittaa maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksia. Kotoutumiskoulutukset auttavat opiskelijaa sopeutumaan Suomen työelämään ja niiden aikana opiskelijan suomen kielen taito karttuu. 

Galimatiaksen rooli

Kotoutumiskoulutuksen järjestäjänä Galimatiaksen ensisijainen tavoite on edistää opiskelijoiden työllistymistä kehittämällä heidän kielitaitoaan ja valmiutta siirtyä suomalaiseen työelämään. Koulutuksen aikana opiskellaan suomen kieltä ja työ- ja yhteiskuntatietoutta. Koulutuksen ja suoritetun harjoittelun päätyä opiskelijoilla on paremmat edellytykset hakea töitä alalta tai päästä alan koulutukseen. Kotoutumiskoulutuksen jälkeen opiskelijoiden suomen taito on perus- tai keskitasolla. Kotoutumiskoulutusta toteutuamme pääkaupunkiseudun lisäksi Varsinais-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Harjoittelujakso työvoimapula-aloilla

Harjoittelijoita tarvitaan ensisijaisesti työvoimapula-aloille kuten esimerkiksi hoiva-, ravintola-, puhtauspalvelu-, logistiikka-, kiinteistö- ja rakennusalalle. Harjoittelijoitamme sijoittuu myös esim. lastenhoitoalalle sekä korkeasti koulutettujen erilaisiin tehtäviin, joissa on mahdollista työllistyä myös englannin kielellä.

HYÖdyt KUMPPANEILLE

Opiskelijan lisäksi myös työnantaja hyötyy harjoittelusta. 

  • RESURSSIEN SÄÄSTÖ - Hyvät harjoittelijat tai tulevat työntekijät löytyvät työnantajalle nopeammin Galimatiaksen kautta, kun ehdotamme yhteistyökumppanimme alalle soveltuvia harjoittelijoita.
  • HYVIEN HARJOITTELIJOIDEN SITOUTUMINEN ORGANISAATIOON JA RATKAISUJA TYÖVOIMAPULAAN - Panostus ammatilliseen kehitykseen ja mahdollisuus rekrytointiin
  • MONIKULTTUURISEN TAUSTAN HYÖDYNTÄMINEN - Ulkomaalaistaustaiset harjoittelijat ja työntekijät tuovat lisäarvoa organisaation palveluihin ja asiakastyöhön. Monikulttuurisesta osaamisesta voi olla hyötyä, kun lähestytään uusia markkinoita.

Seuraavassa blogissamme kerromme konkreettisemmin työharjoittelusta työnantajan näkökulmasta. Sen jälkeen seuraa case-esimerkkejä eri alojen onnistuneista harjoittelujaksoista.

Kiinnostuitko? Ole rohkeasti yhteydessä ja haemme teille sopivan harjoittelijan. Voitte halutessanne liittyä myös sopimuskumppaniksemme. 

Olettehan yhteydessä: Elitza Gerova, asiakasvastaava, puh. 050 441 8866, elitza.gerova@galimatias.fi

 

Aiheet: monikulttuurinen työympäristö, apu työvoimapulaan, työharjoittelija, maksuton koeaika, aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus

Elitza Gerova

Kirjoittajana Elitza Gerova

MSc (Econ) & MSc (Tech.), experienced project manager and consultant and career coach. Eager to help immigrants integrating in the Finnish Labour Market.

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all