<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Miten yritys valitsee itselleen parhaan kielikoulutustarjoajan?

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 29.1.2016 11:43

Katseet kääntyvät henkilöstöhallinnon suuntaan, kun henkilöstön kielitaitoa halutaan kehittää ja valitaan palveluntarjoajia. HR laittaa itsensä peliin, kun arvioi eri vaihtoehtoja. Miten HR voi varmistua, että valinta on oikea ja paras kumppani löytyy? Jos valinta on väärä, ei se tuo sulkia HR:n hattuun.

shutterstock_260633579.jpg

Tarjontaa on paljon. Miten iso yritys ehtii ja osaa valita parhaimmat koulutuspalveluiden tuottajat? Erottaa jyvät akanoista.

Organisaatiolle sopivaa kielikouluttajaa kannattaa etsiä, eikä päättää kumppania liian vähin perustein. Kannattaa siis tutustua esimerkiksi referensseihin, yrityksen kokoon ja henkilöstömäärään. Pieni partneri ei välttämättä pysty reagoimaan nopeasti nousseisiin tarpeisiin.

Palveluntarjoajia kannattaa vertailla keskenään. Toisilla ei ole yhtä laajoja koulutusratkaisuja: kielikoulutusta verkossa, osaamiskartoituksia, suggestopedisiä menetelmiä, suomen kieltä maahanmuuttajille. Monet eivät mittaa vaikuttavuutta tai tarjoa hallinnointiin ulkoistamista.

Kaikki nuo palvelut ja ratkaisut ovat asiakkaillemme tärkeitä. Ne on kehitetty siksi, että ne helpottavat asiakkaidemme bisnestä ja arkea. Yhteenkään väärin mitoitettuun tai väärälle kohderyhmälle suunnattuun yrityskoulutukseen ei pitäisi kellään olla varaa. Kielikoulutuksen tavoitteellisuus on tärkeää ja sen määrittelemiseen on käytettävä hetki aikaa. Vain sen kautta saadaan mitattua vaikuttavuutta ja koulutusinvestoinnin tuottoastetta. HR nauttii organisaation ja johdon arvostusta tekemiensä oikeiden valintojen kautta.

Lataa tästä opas, jossa kerrotaan mm. koulutuksen tavoitteiden asettamisesta ja kielikoulutuksen palveluntarjoajan valitsemisesta.

LATAA OPAS 



Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all