<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun ostaa kielikoulutusta?

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 21.12.2015 14:12

galmiatisaamiainen.jpg

Kuten minkä tahansa yrityskoulutuksen kohdalla, myös henkilöstön kielitaitoa kehittäessä on tärkeää tehdä etukäteen suunnitelmia ja kartoittaa tilannetta. Tässä neljä tärkeää asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon, ennen kuin ostaa koulutusta.

1.Kouluttaminen on investointi

Koulutustapahtumia on ajateltava investointeina. Koulutuksen tarve ei siis saisi perustua siihen, että kuka henkilöstöstä haluaa osallistua kielikoulutukseen, vaan koulutukseen tulee osallistua niiden, joiden on tarve kehittää työssä tarvittavaa kielitaitoa. Aina kannattaa siis tehdä etukäteen kielitaidon osaamiskartoitus.

2. Koulutukselle on asetettava tavoite

Kielitaidon kehittäminen on pitkäjänteistä työtä ja tulosten aikaansaaminen onnistuu vain, jos koulutukselle on asetettu selkeä tavoite. Lisäksi tavoitteen toteutumista on seurattava.

3. Koulutusten keskittäminen

Tärkeää on myös pohtia, että onko koulutusten hajauttaminen järkevää, vai kannattaisiko koko organisaation kielikoulutus ostaa samalta palveluntarjoajalta. Keskittäminen helpottaa yleensä koulutusten hallintaa: osaamiskartoitus on helpompi toteuttaa, koulutuksen laadusta voidaan olla varmoja ja kielikoulutuksen tulokset ovat verrattavissa.

4. Palveluntarjoajan valinta

Organisaatiolle sopivaa kielikouluttajaa kannattaa etsiä, eikä päättää kumppania liian vähin perustein. Kannattaa siis tutustua esimerkiksi referensseihin, yrityksen kokoon ja henkilöstömäärään. Pieni toimija ei välttämättä pysty reagoimaan ad hoc –koulutuksiin.

LATAA OPAS

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all