<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Koulutuksen vaikuttavuus - 44 % yrityksistä arvioi sitä!

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 28.9.2016 9:24

Koulutus on investointi. Sitä ei kuitenkaan yrityksissä aina mielletä investoinniksi. Siitä kertoo alhainen 44 %:n luku. Investoinnille tulisi laskea tuottoastetta. Koulutuksen tapauksessa pitäisi mitata ja seurata, miten ja kuinka nopeasti opittu otetaan hyötykäyttöön. 

BLOGIKUVA_3.jpg

Tekemämme tutkimuksen mukaan siis vajaa puolet yritysten HR-vastaavista kertoo mittaavansa koulutuksen vaikuttavuutta. Herää kysymys, miksi näin. Eikö johdossa olla kiinnostuneita saavutetuista tuloksista? Onko syynä osaamisen puute vai resurssien puute? Tutkimuksen mielenkiintoisia tuloksia ja tietoa koulutusten painopisteistä on luettavissa tästä. 

Harmi, että osaamisen nykytilanteen ja koulutuksen vaikuttavuuden välillä on gap; ollaan siis oikeilla jäljillä, mutta seuranta ei ulotu aina siihen, miten koulutusinvestointi tuottaa tulosta. Koulutuksen vaikuttavuus ja sen arviointi on taitolaji, ja siihen tulee paneutua. Se ei aina ole helppoa, mutta kun on tietoa, miten vaikuttavuutta kannattaisi mitata, on otettu jo askel eteenpäin. Osaamisen kehittäminen saa silloin uuden ulottuvuuden ja vaikuttavuuden arviointi pääsee käyntiin.

Ota askel eteenpäin ja lue osaamiskartoituksista oppaastamme. 

Lataa materiaali tästä

 

 

Voit käydä tekemässä HR-päättäjätestin tästä.
Testaa millainen HR-päättäjä sinä olet!

 

Aiheet: Koulutuksen vaikuttavuus, koulutus, osaamiskartoitus

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all