<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Koulutatko oikeita ihmisiä?

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 25.8.2015 16:08


Kun organisaation henkilöstöä koulutetaan, on yleisin virhe se, että ei etukäteen selvitetä, keitä oikeasti pitäisi kouluttaa. Usein päädytäänkin kouluttamaan henkilöitä, joita ei oikeasti tarvitsisi. Työntekijöitä on koulutettava vain, jos he eivät omaa työssään tarvittavaa kielitaidon tasoa. Mutta pelkkä nykytilanteen huomioiminen ei riitä. Etenkin kasvuun tähtäävän yrityksen on osattava katsoa tulevaisuuteen, jotta kielitaitoon panostamisella voitaisiin tukea sen strategiaa.

Koulutatko-oikeita-tyontekijoita

Osaamista kannattaa kehittää siten, että se todella auttaa organisaatiota tavoittamaan sen liiketoimintatavoitteet. Yrityksen strategiaan voi esimerkiksi kuulua, että se haluaa olla viiden vuoden sisällä oman alansa markkinajohtaja Saksassa. Tällöin on järkevää kartoittaa henkilöstön saksan kielen osaaminen ajoissa sekä aloittaa niiden työntekijöiden kouluttaminen, joiden kohdalla se on tarpeen. Osaamiskartoituksen avulla siis peilataan organisaation nykyistä tilannetta tulevaisuuden tarpeisiin.

Se, millaista osaamistasoa kultakin vaaditaan, määräytyy suoraan organisaation tavoitteiden pohjalta. Tekemällä osaamiskartoitus saadaan koulutukseen juuri oikeat henkilöt eli ne työntekijät, joilta puuttuu joko tällä hetkellä tai tulevaisuudessa vaadittua osaamista. Osaamista ei kannata kehittää huvin vuoksi ja kartoituksen avulla saadaan osaamisvajeet ja osaaminen kohtaamaan. Jos et selvitä, ketä pitäisi kouluttaa ja kuinka paljon, tarkoittaa se turhaa rahanmenoa organisaatiolle. Ensin tulee siis tunnistaa, mitä puutteita organisaation osaamisessa on ja vasta sitten tehdä päätös siitä, ketä tarvitsee kouluttaa ja ketä ei. Näin varmistat, että koulutat oikeita ihmisiä.


Lataa opas osaamiskartoituksen tekemiseen


 Järjestämme osaamiskartoituksista webinaarin, tervetuloa mukaan!

Aiheet: kielikoulutus, osaamiskartoitus

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all