<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Kiinalainen matkailija ja suomalaisen palvelun kompastuskiviä

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 28.10.2016 8:08

Kiinalainen ei ole kuin suomalainen. Hän ei ajattele kuin suomalainen. Miksi sitten palvelemme häntä kuin suomalaista asiakasta?

Kiinalainen matkailija haluaa liikkeeseen astuessaan, että hänet huomioidaan. Myyjän odotetaan tervehtivän häntä kuuluvalla äänellä, reippaasti heti ovella ja tulevan esittelemään tuotteita ihan kädestä pitäen. Tämä saa hänet tuntemaan itsensä tervetulleeksi ja ostamaan tuotteita, eikä vain hypistelemään ja kääntymään kannoillaan ulos.Entä mitä tekee suomalainen kaupan myyjä? Hän nyökyttää huomaamattomasti päätään ostajan astuessa sisään ja sieltä kassakoneen takaa huikkaa ”Jos haluat apua, niin tule sanomaan”. Kiinalainen ei halua olla kaupassa rauhassa.

kiina_kartta

Kiinalainen ei ajattele samanlaisella logiikalla kuin me suomalaiset. Hän hahmottaa esim. opastettuja ja kyltitettyjä reittejä eri lailla kuin me. Kun karttoja ja muita reittiehdotuksia suunnitellaan, kannattaisi eri kieliversioihin paneutua, eikä vain kääntää suomalaista alkuperäistä versiota samanlaisena vieraille kielille. Kiinalaisen version kanssa mennään helposti vikaan, eikä se aukea lukijalle niin kuin alun perin on ajateltu.

Mitä Kiinasta tuleva matkailija kokee nähdessään kaupassa kyltin, jossa on 70 % alennus? Alennus on huikea, mutta kiinalaisen mielestä vain 30 %. Miksi näin? Kiinalainen laskee toisin päin kuin me: hän miettii, paljonko jää hänen maksettavakseen ja me puolestaan mietimme, paljonko saamme alennusta.

Kiinasta tulevat pitävät paljon tarjouksista. Heille ”osta yksi, saat toisen kaupan päälle” toimii loistavasti. Vielä kun kyltissä olisi punaista ja keltaista, olisi se lähes täydellistä!

Galimatias järjestää kulttuurikoulutuksia ja kielikoulutusta yrityksille sekä auttaa palveluntarjoajia huomioimaan kiinalaiset matkailijat. Lataa webinaarimme ja kuule, mitä heidät tulee huomioida.

TILAA VIDEO
 

Aiheet: koulutus, kielikoulutus, kiina, kiinalainen matkailija

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all