<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Kielitaito ja kulttuuriymmärrys tukevat positiivista asiakaskokemusta

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 29.8.2017 15:03

Riikka Niemi kirjoittaa Baronan blogiasarjassa 17.8.2017 otsikolla Digiaikakauden asiakaspalvelun tärkeimmät trendit. Siinä hän pohjustaa hyvin sitä, miten asiakaskokemus muuttuu digikauden myötä ja toteaa, että tulevaisuus tuo yhä kiihtyvällä vauhdilla muutoksia monelle alalle, eivätkä asiakaspalvelu ja myyntitoiminnot ole ainoita. Tällä hetkellä moni yritys pohtii, miten muutokset vaikuttavat koko henkilöstön tapaan toimia, sillä asiakaskokemus syntyy kaikissa toiminnoista, ei pelkästään asiakaspalvelussa tai myynnissä. Myös kansainvälisillä markkinoilla asiakaskokemuksen tuottaminen on yhä tärkeämpää. 

kansainvälinen

 

Onnistuneen asiakaskokemuksen tuottamiseen tulee entisestään haasteita, kun lähdetään kansainvälisille markkinoille. Bisneskäytäntö ja –tavat muuttuvat helposti kielialueittain, jopa maasta toiseen. Englannin kieli ei myöskään ole lingua franca, vaan erottautuminen kaupankäynnissä luodaan juuri sillä, että henkilöstö osaa ja ymmärtää myös ostajan kieltä. Opiskelemalla kohdemaan kieltä ja bisneskulttuuria sekä huomioimalla mitä tapoja, käytäntöjä arvostetaan, henkilöstö saa entistä paremmat lähtökohdat hyvän asiakaskokemuksen tarjoamiselle.   

Kiinan kulttuurivalmennukset

Panostaminen kielitaitoon, kulttuuriin sekä businesskoulutukseen on siis edelleen hyvä investointi kansainvälistä kauppaa tekeville yrityksille. Kieliosaamisen vaikuttavuus näkyy selkeästi asiakastyytyväisyytenä ja hyvinä myyntilukuina. Kielitaidon ylläpito ja säännöllinen kohentaminen kuuluvatkin tänä päivänä asiakaspalvelu- ja myyntitehtävien vaatimuksiin ja ovat osa ammattitaitoa. Tätä kautta luodaan myös kilpailuetua suhteessa kilpailijoihin, kun hinta ja palvelun taso muuten ovat tasaväkisiä. Kun yritys arvioi, mitkä ovat parhaat metodit opettaa henkilöstöä kieli- ja kulttuuriosaamisessa, silloin on hyvä kartoittaa mitä tämän hetken koulutusalan ammattilaiset tarjoavat vaihtoehtoina. Kieliopetus on muuttunut perinteisestä koulunpenkillä istumisesta entistä joustavampaan, monimuotoisempaan opetukseen. 

OTA YHTEYTTÄ

Ps. Keväällä 2017 ilmestyi kirja Viiden tähden asiakaskokemus, tekijöinä Perttu Ahvenainen, Janne Gylling, Sani Leino (kustantaja Kauppakamari). Kirja on ollut niin suosittu, että siitä loppui 1. painos saman tien. Nyt syksyllä kirjaa on jälleen saatavilla. Siitä saa lisää uusia ajatuksia vielä paremman asiakaskokemuksen rakentamiseen ja miten sen toteuttaminen onnistuu parhaiten henkilöstöä kouluttamalla. Kirjan esittelystä tekijöitä myös hyviä Podcasteja kirjan omalta verkkosivustolta

 

 

Aiheet: kielikoulutus, asiakaspalvelu, kulttuuri, asiakaskokemus

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all