<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Kielitaito on avain maahanmuuttajien kotoutumiseen

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 21.3.2017 15:10

Suomen kielen opiskeluun on valtavasti vaihtoehtoja ja maahanmuuttajan olisikin syytä laittaa kielitaito ihan ensiksi kuntoon. Tarjontaa kannattaa rohkeasti kartoittaa.

suomen kielen koulutus Galimatiaksessa

MIKSI SINUN KANNATTAA OPISKELLA SUOMEN KIELTÄ?

Maassamme voi helposti kouluttautua haluamalleen alalle, tosin koulutukset toteutetaan pääsääntöisesti äidinkielellämme. Useilla työpaikoilla on myös välttämätöntä osata suomea. Vaikka suomalaiset ovat kielitaitoisia, on suomen osaamisesta todella paljon apua:

  • sopeutuminen maahamme helpottuu
  • viranomaisten kanssa asiointi onnistuu paremmin
  • ihmisiin tutustuu ja saa uusia ystäviä
  • työn saaminen ja työn tekeminen on helpompaa

Mikäs sen mukavampaa! Hyvällä onnella voi ryhmässä löytyä myös samanhenkisiä opiskelukavereita ja joillekin säännöllinen opiskelurytmi tuo samalla mukavaa vaihtelua arkeen. Huvi ja hyöty yhdessä paketissa.

Parhaiten oppii autenttisessa ympäristössä kun uskaltaa puhua. Aina me suomalaiset emme ymmärrä kaikkea, mutta usein riittää, että pääasiat tulevat selville ja apukieliä voi käyttää tarvittaessa. Kantasuomalaisia voi rohkeasti lähestyä, kysyä apua tai aloittaa keskustelu.

Galimatiaksessa toteutamme maahanmuuttajille kotoutumiskoulutusta, johon opiskelijat ohjataan TE-toimiston kautta. Kotoutumiskoulutuksessa opitaan suomea ja viestintätaitoja, omaksutaan yhteiskunta- ja työelämätapoja ja saadaan apua henkilökohtaiseen ammattilliseen suunnitelmaan. Galimatiaksessa opiskelee satoja opiskelijoita maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksessa Helsingissä, Turussa ja pian myös Tampereella. Opiskelijat ovat innokkaita pääsemään kiinni työelämään ja hyödyntämään omassa kotimaassa kartutettua osaamista ja kokemusta.

Tämän lisäksi tarjoamme avoimessa koulutustarjonnassamme erilaisia lyhyempiä valmennuksia. Keväällä 2017 on mahdollisuus mm. oppia puhekieltä, yrittäjän ammattisanastoa tai yleistä työelämän suomea. 

YRITYKSEN KANNATTAA KOULUTTAA TYÖNTEKIJÖITÄÄN SUOMEN KIELESSÄ

Kevään koulutustarjonnastamme löytyy hyviä vaihtoehtoja myös yritysten ja organisaatioiden maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden suomen taidon preppaamiseen. Pienellä investoinnilla parannetaan nopeasti tarpeellista työkieltä. Järjestämme myös täysin yritykseen tarpeisiin kohdennettuja räätälöityjä toteutuksia. Ole yhteydessä – suunnitellaan juuri yrityksellenne/organisaatiollenne sopiva paketti!

Opiskelijoidemme kommentteja suomen kursseista:"The teacher is the best ever:)", "The group is also very good and very motivated. the teacher explains very logically and visually and that is helping me a lot", "Kurssilla oli paljon lääketieden asioita, mikä oli kätevää. Toivon kurssille jatkoa.","Minä nautin ja opin paljon kurssista. Olen tyytyväinen ja haluan mennä seuraavalle kurssille", " Oli joka kerta paljon uutta ja ei ollut perus juttuna. Ne oli enemmän meidän työelämään liittyviä asioita ja uusia sanoja". "Opettaja on huippu. Opin uusia asioita sekä tärkeää ammattisanastoa!"

Ryhmissä on vielä hyvin tilaa! Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu heti mukaan!

SUOMEN KIELEN KURSSIT KEVÄT 2017

hyvä suomen kielen koulutus Galimatiaksessa

SELKOSUOMENNOS - MIKSI SINUN KANNATTAA OPISKELLA SUOMEN KIELTÄ

Suomea voi opiskella eri tavoilla ja voit valita eri vaihtoehdoista. Suomessa voi kouluttautua pääasiassa suomen kielellä. Työpaikoilla kieli on yleensä suomi. Jos osaat suomea,

  • sinun on helpompi sopeutua Suomeen
  • voit asioida itsenäisesti toimistossa tai viranomaisten kanssa (Kela, verotoimisto, maistraatti, lääkäri)
  • sinun on helpompi tutustua suomalaisiin ihmisiin

Kielikurssilla voit tutustua erilaisiin ihmisiin. Se myös auttaa ryhmittämään arkea. Kun opettelet suomea, voit yhdistää hyödyn ja huvin. Ole rohkea ja puhu autenttisessa ympäristössä. Älä pelkää tehdä virheitä. Virheitä tekemällä ja keskustelemalla oppii. 

Galimatiaksessa on kotoutumiskoulutusta, johon TE-toimisto ohjaa opiskelijat. Kotoutumiskoulutuksessa opitaan suomea ja viestintätaitoja ja myös yhteiskunta- ja työelämätapoja. Sinua autetaan tekemään henkilökohtainen ammatillinen suunnitelma. Silloin voit kertoa, mitä olet opiskellut  ja mitä työtä olet tehnyt.  

Galimatiaksessa opiskelee satoja maahanmuuttajia kotoutumiskoulutuksessa Turussa ja Helsingissä. Lisäksi on avointa koulutustarjontaa, jossa on lyhyempiä kursseja. Keväällä 2017 on mahdollisuus opiskella esimerkiksi puhekieltä, työelämän kielitaitoa ja yrittäjän ammattisanastoa. Ole hyvä ja ilmoittaudu mukaan! Lisätietoa kurssiesta on alla. Tervetuloa!

Selkosuomentaja Hannele Ylönen, Galimatias Oy

 

Aiheet: kielikoulutus

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all