<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Muista nämä asiat ostaessasi kielikoulutuspalveluja

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 9.1.2018 13:07

Tammikuu on monessa yrityksessä se aika vuodesta, kun henkilöstölle ostetaan yrityskohtaista kielikoulutusta. Kuten minkä tahansa yrityskoulutuksen kohdalla, myös henkilöstön kielitaitoa ja kulttuurituntemusta kehitettäessä on tärkeää tehdä etukäteissuunnitelmia ja kartoittaa koulutuksen tarve ja käyttötarkoitus. Ohessa HR-ammattilaisille ja koulutussuunnittelijoille neljä asiaa, jotka on hyvä huomioida hankintavaiheessa.   

Kielikouluttaja

1. Kouluttaminen on yritykselle investointi

Koulutuksen järjestäminen on ajateltava investointina. Koulutuksen tarve ei siis voi perustua vain osallistujien tahtotilaan tai mieltymyksiin, vaan siihen, että koulutusta järjestetään omassa työssä kehittymiseen. Kielikoulutuksissa on tärkeä arvioida kielitaidon tarve. Osallistujille kannattaa siis tehdä ennakkoon tarvekartoitus, jonka myötä selkeytetään tarpeet ja kehityskohteet. 

2. Koulutukselle on asetettava tavoitteet

Kielitaidon kehittäminen on pitkäjänteistä työtä ja tulosten aikaansaaminen onnistuu vain, jos koulutukselle on asetettu selkeät tavoitteet. Tavoitteiden toteutumista tulee seurata. 

3. Koulutushankintojen keskittäminen kannattaa 

Tärkeää on myös arvioida onko koulutusten hajauttaminen eri toimijoille taloudellisesti kannattavaa vai kannattaako koko organisaation kielikoulutus ostaa samalta palveluntarjoajalta. Keskittäminen helpottaa mm. koulutusten hallinnointia esimerkiksi vertailukelpoinen tarvekartoitus on helpompi toteuttaa, koulutuksen laatua voidaan seurata laajalti ja kielikoulutuksen tulokset ovat verrattavissa keskenään. 

4. Palvelutarjontaan on syytä perehtyä kokonaisvaltaisesti

Organisaatiolle sopiva kielikoulutuspalvelujen tarjoaja kannattaa kilpailuttaa, eikä valita kumppania liian vähin perustein. Kannattaa siis tutustua esimerkiksi asiakasreferensseihin, yrityksen taloustietoihin, palveluprosessiin. Pieni toimija ei välttämättä pysty toteuttamaan kaikkia koulutuksia saati tarjoamaan riittävää hallinnollista tukea kuten kurssiportaali, verkko-oppimisympäristö etäopetusta varten.  

Tätä kuvapainikketta klikkaamalla voit käydä lataamassa yrityskäyttöönne Checklist yrityskoulutusten ostamiseen -oppaan, josta saat lisätietoa kielikoulutusten ostamiseen. 

Checklis yrityskoulutusten ostamiseen
 
Alkuperäinen blogi on julkaistu 21.12.2015, kirjoittajana Anne Bondarew. 
 
 

Aiheet: kielikoulutus, hankinta, tarvekartoitus, palveluntarjoaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all