<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Kielikoulutuksen vaikuttavuuden arviointi toi positiiviset tulokset!

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 29.5.2017 12:38

Asiakasyrityksemme halusi kielikoulutuksella saada aikaan selvästi havaittavia muutoksia. Mitään yleistä tavoitetta ei hyväksytty "jotta osallistujat puhuisivat kurssin jälkeen sujuvammin", vaan haluttiin yksi selkeä mitattava tavoite: "koulutuksen käyneet pystyvät hoitamaan ruotsinkieliset puhelut itse". 

koulutuksen vaikuttavuuden arviointi

Call centerin henkilöstö jännitti ruotsiksi puhumista ja mielellään ohjasi puhelut henkilölle, jolla ruotsi oli äidinkielenä. Harmi vaan, ettei kyseinen henkilö ollut asian puoleen ollenkaan oikea. Avainsana on räätälöity kielikoulutus. Kun call centerin henkilöille tehtiin kielitestit ja sen jälkeen tuloksista koottiin osaamiskartoitus, saatiin koulutus räätälöityä niin pituudeltaan kuin sisällöltään juuri oikeanlaiseksi.

Koulutuksen päätyttyä ja lisäksi vielä uudelleen puolen vuoden päästä tehtiin koulutuksen vaikuttavuuden arviointi. Sen tulokset olivat todella positiiviset:

- tavoite täyttyi, sillä jokainen osallistuja selvisi koulutuksen jälkeen ruotsinkielisistä puheluista itse

- osallistujat rohkaistuivat myös itse soittamaan ruotsin kielellä, ei siis ainoastaan vastaamaan tuleviin puheluihin

- koulutuksesta ei käytännössä oltu poissa, vaan kaikki sitoutuivat osallistumaan jokaiseen lähitapaamiseen ja kotitehtäviin

Kun koulutukseen sidotaan vaikuttavuuden mittaus, jo pelkkä tieto siitä, että koulutuksesta ollaan talossa kiinnostuneita ja sitä seurataan, saa aikaan ryhtiliikettä ja koulutuksesta ei olla poissa kuin aivan pakottavasta syystä.

Lataa tietoa, miten vaikuttavuutta voidaan mitata.

LATAA TÄSTÄ

 

Aiheet: Koulutuksen vaikuttavuus, kielikoulutus

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all