<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Kielikoulutuksen etkot ja jatkot

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 26.2.2016 14:15

shutterstock_320645285.jpg

On selvää, että koulutus on tehokasta, mikäli kieltä opitaan autenttisessa ympäristössä – kohdemaassa paikan päällä. Kun on kielikylvyssä 24/7, kieltä oppii pakostakin.

Kielikoulutus voi parhaimmillaan olla kuin juhla, jolla on etkot ja jatkot. Jotta hyöty kohdemaassa tulee varmistettua, on hyödyllistä aloittaa kielikoulutus jo kotimaassa ennen matkaa. Kun opiskelee kohdemaan kieltä muutaman viikon aikana ennen matkaa, ei menetä yhtään oppimisesta paikan päällä siksi, että kielitaito olisi ruosteessa. Viikon kielikurssista on prosentuaalisesti paljon, jos yksi kaksi päivää menee alussa ihmetellessä.

Moni päätyy valitsemaan kielenopiskelun ulkomailla, koska silloin yhteen asiaan keskittyminen tuo nopeita tuloksia. Jollakulla toisella vaativa kv-tapahtuma tai vierailu pakottaa saamaan kielitaidon nopeasti riittävälle tasolle. Joissain organisaatioissa taas hyvistä tuloksista voidaan palkita kielikurssilla ja sitä kautta saada työntekijän osaaminen kehittymään.

Kun itse juhla –koulutusrupeama kohdemaassa - on onnistuneesti takana päin, on hyvä ylläpitää opittua ja ottaa se tehokkaasti käyttöön. Jos työtehtävät eivät riittävästi tarjoa hankitulle taidolle harjoitusta, kannattaa harkita ylläpitävää räätälöityä kielikoulutusta, jonka tarkoituksena on varmistaa, ettei opittu unohdu saman tien.

Etkot alle ennen kohdemaan kielikurssia ja sitten opiskelun jälkeen jatkot – näin varmistetaan maksimaalinen hyöty ja saadaan investoinnille tuottoa!

Lataa vinkit maksimaaliseen kielitaidon oppimiseen

 

Aiheet: kielikoulutus

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all