<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Ei enää tekosyitä – sovita uuden kielen oppiminen omaan aikatauluusi!

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 5.7.2018 16:05

Haluatko oppia uuden kielen? Onko opiskeluun hankala löytää aikaa? Ei enää tekosyitä! Hyödynnä kesäaika kielitaidon kehittämiseen! Jos halua löytyy, löytyy kyllä aikaakin! Maailmassa on ihmisiä, jotka hallitsevat kymmeniä eri kieliä. Heidän päivänsä ovat yhtä pitkiä kuin kaikkien muidenkin.

hourglass-1703349_1920.jpg

Aloita uuden kielen opiskelu nyt ja sovita se omaan aikatauluusi.  Uuden kielen oppiminen ilman suurempia ongelmia on mahdollista olitpa kalenteriton vapaa sielu tai työhön ja perheeseen liittyvien sitoumusten orja.

HYVÄKSY ENSIN TOSIASIA, ETTÄ PANOSTAMASI AIKA KORRELOI SUORAAN EDISTYMISEEN

Kieltä voi oppia lyhyessä ajassa intensiivisesti tai siitä voi tehdä elämän muiden kiireiden ohella pitkäkestoisen prosessin. Opiskelurytmi on hyvä sovittaa omaan aikatauluun. Kun päätät aloittaa uuden kielen opiskelun ilman suurempia elämän mullistuksia, sinun on hyväksyttävä, että edistyminen tapahtuu oman aikataulusi mukaisesti. Jos opiskelet intensiivisesti useita tunteja päivässä, näkyy kehitys nopeammin kuin hitaammassa ja pidemmälle ajalle jaksotetussa kielikoulutuksessa. Kumpikin tapa opiskella tuo kuitenkin tuloksia, lopulta. 

selvitä itsellesi kuinka paljon aikaa voit panostaa opiskeluun

Ensimmäiseksi sinun tulisi määritellä aika, jonka olet valmis panostamaan koulutukseen. Haluatko käyttää kesäloman pari ensimmäistä viikkoa intensiivikurssiin vai haluatko antaa oppimiselle pitkän ajan tavoitteet ja tehdä siitä osan päivittäistä rutiinia? Onko päivässäsi hetkiä, jotka täytät katselemalla "hömppäohjelmia" televisiosta tai surffailet ajan kuluksi netissä? Nämä voisivat olla potentiaalisia aikoja käytettäväksi kielen opiskeluun. Voit aloittaa vaikka 5 minuutilla/päivä ja tuplata määrää pikkuhiljaa, vaikka viikottain. Tee opiskelusta itsellesi tapa. Voit myös yhdistää jo olemassa olevia tapoja kielen opiskeluun. Entäpä jos hampaita pestessäsi painaisit samalla mieleen 10 uutta sanaa? Näitä sanoja toistelet pari kertaa päivässä hampaiden pesun yhteydessä esim. viikon ajan ja sitten olisi vuorossa seuraavat uudet sanat. Sanavarasto karttuu ilman, että oppimiseen varataan erikseen aikaa. Niin intensiiviopiskeluun kuin viikottaisiin lähiopetustapaamisiinkin on mahdollisuus osallistua erilaisissa ryhmävalmennuksissa ja niitä voi täydentää omalla itsenäisellä opiskelulla.

totuttele OPETTELEMAASI kieleen aina kun se on mahdollista; KUUNTELE, LUE, KATSO

Media auttaa hurjasti uuden kielen omaksumisessa. Aina kannattaa kuunnella radio-ohjelmia tai kuunnelmia kohdekielellä, katsoa elokuvia tai televisiosarjoja ilman tekstitystä ja lukea ajankohtaisia uutisia, novelleja tai jopa kaunokirjallisuutta kielellä, jota haluaa oppia. YouTube ja netti ovat pullollaan aineistoa hyödynnettäväksi. Vaikka kaikkea lukemastaan ei ihan heti ymmärtäisi, riittää kun pääkohdat selviävät. Kielitaidon kehittyessä voi esimerkiksi saman kirjan lukea uudestaan ja huomata, kuinka kirjasta saa enemmän irti.

Musiikki on myös oiva tapa kielitaidon kehittämiseen. Kohdemaan musiikkitarjontaan on hyvä tutustua ja valita sieltä itselle sopiva artisti. Kuuntelemalla artistin tuotantoa oppii lähes huomaamatta kieltä. Sanakirjojen ja google-kääntäjien avulla laulujen sanat saa helposti avattua. Työmatkoja voi hyödyntää kuuntelmalla suosikkiyhtyettä korvalapuilla. Myös äänikirjat ja kuunnelmat ovat oiva tapa viihdyttää itseään vaikkapa pitkien ajomatkojen aikana. Ja taas oppii uutta. 

PIDÄ KIRJAA OPISKELUSTA

Paras tapa edistyä on pitää kirjaa kielen opiskelusta. Tee itsellesi tavoitteellinen ja realistinen ohjelma, johon voit sitoutua.  Merkitse muistiin aina kun olet tehnyt jotain aiheeseen liittyvää. Käy läpi muistiinpanosi kuukausittain. Palkitse itsesi, kun pääset asettamiisi tavoitteisiin. Miltä kuulostaisi lomamatka kohdemaahan lopullisena palkintona opitusta? Matkalla on tilaisuus todeta, että ei ole enää kielipuoli ja että voi käyttää opittua kieltä autenttisessa ympäristössä. On palkitsevaa todeta kuinka hyvin maassa pärjää maan kielellä!

LÖYDÄ APUA OPISKELUUN

Säästät aikaa ja vaivaa, kun sinulla on tiedossa oikeat lähteet ja keinot kielen opiskeluun. Mistä niitä löytää, jos haluaa aloittaa aivan uuden kielen opiskelun? Kielikoulutuksen ammattilaisina me Galimatiaksessa tarjoamme apuamme; yksityis- tai ryhmävalmennusta lähiopetuksena, verkko-opetuksena tai niiden yhdistelmänä monimuotoisesti. Galimatiaksen kautta onnistuu niin etkot- kuin jatkotkin kielenopiskelussa. Olethan meihin yhteydessä, jos haluat panostaa kielen opiskeluun syksyllä.

Voit hetimiten ladata alla itsellesi videon, jossa kerrotaan vinkkejä hyvään englanninkieliseen tuotokseen.

CHECK OUT

Lisää Tiinan blogeja täällä.

Aiheet: kielikoulutus

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all