<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Osaamiskartoitus – näin Castrén & Snellman hyödyntää kielitestejä

Kirjoittanut: Therese Söderman / 13.10.2016 11:16

Englannin kielen kiemurat ja väärinkäsitykset voivat työelämän kiireessä, asiakaspalvelussa tai myynnissä pahimmassa tapauksessa johtaa kiusallisiin tilanteisiin. Jotkut sanat kuulostavat melkein samanlaisilta, vaikka niiden tarkoitus on täysin eri, esimerkiksi personnel benefit (henkilöstöetu) ja personal benefit (henkilökohtainen etu). Miten se menikään, lay something down (asettaa tai lopettaa) vai lie down (makaa)? Huomattuamme, ettei työntekijöiden vieraan kielitaidon itsearvio aina pitänyt paikkaansa - miehillä oli taipumus yliarvioida kielten osaamistaan ja naiset taas aliarvioivat kielitaitoaan - Galimatias kehitti kielitaidon arviointiin taitotasotestit, joilla voidaan helposti mitata työntekijöiden kielitaitoa ja koulutustarpeita henkilön työkuvan ja asiakasorganisaation strategian mukaisesti.

 BLOGIKUVA_useita_koneella.jpg

Galimatiaksen kielitestejä on kehitetty viime vuosina viestinnällisiksi. Kielitestit mittaavat henkilön kielitaitoa työelämän oikeita viestintätilanteita ajatellen, eivätkä pelkästään esimerkiksi kielioppia. Testin täyttäminen kestää vain noin 45 minuuttia. Galimatiaksen kielitestit sisältävät erilaisia aukkotehtäviä ja pari lyhyempää kirjallista tehtävää. Vaikeusaste nousee testin aikana ja testaaja saa taitotasonsa heti sähköpostiinsa. Kielitestin käyttö sopii hyvin osana kielitaidon osaamiskartoitusta

Case Asianajotoimisto Castrén & Snellman

Asianajotoimisto Castrén & Snellman on Galimatiaksen pitkäaikainen asiakas ja Suomen vanhin asianajotoimisto, perustettu Helsingissä 1888. Asianajotoimisto työllistää yli 270 ammattilaista ja yrityksellä on toimintaa Helsingissä, Moskovassa ja Pietarissa.

Castrén & Snellmanin henkilöstöjohtaja Outi Ruohola kertoo asianajotoimiston käytössä olevasta Galimatiaksen taitotasotestauksesta:

- ”Castrén & Snellmanilla on jo kahdeksan vuoden ajan ollut käytössä englannin kielen verkkopohjainen taitotasotestaus, jolla on mitattu kaikkien vakituiseen tehtävään rekrytoitavien työntekijöiden englannin kielen taitotasoa”, Outi Ruohola kertoo ja jatkaa:

- ”Haastateluissa vaihdamme usein kielen englanniksi voidaksemme varmistua suullisen englannin osaamisesta. Käytämme tapauskohtaisesta myös kirjallista tehtävää, jonka työnhakija tekee aikapaineen alaisena ja jonka avulla voimme kirjallisen englannin tuottamisen lisäksi testata juridista substanssiosaamista."

Outi Ruohola kokee, että Galimatiaksen verkkopohjainen yleinen kielitaidon testaus on ollut mielekästä, kun saadaan puolueeton arvio ja yhteismitallinen vertailupohja kunkin vakituisen työntekijän englannin kielen taitotasosta.

- ”Henkilön oma arvio kielitaidostaan ei välttämättä aina ole riittävä, kun jotkut aliarvioivat ja jotkut yliarvioivat omaa osaamistaan.”

- ”Kielitestauksesta on ollut paljon hyötyä, kun suunnittelemme henkilöstölle kielikoulutusta. Galimatiaksen taitotasotestien ansiosta meillä on valmiina tieto henkilön kielitaidosta ja osaamisesta sekä mahdollisista kielitaidon kehittämistarpeista.”

Castrén & Snellmanilla jatkuvat Galimatiaksen vaativille juridisen alan ammattilaisille räätälöidyt englannin ja ruotsin kielikoulutukset  OnEdu-monimuotokoulutuksina lähi- ja etäopetuksen muodossa. 

 

Galimatias tarjoaa verkkopohjaista kielten taitotasotestausta eurooppalaisen taitotasoasteikon mukaan asteikolla A1-C2 seuraavissa kielissä: englanti, ruotsi, suomi, ranska, saksa, venäjä, italia ja espanja. Testitulokset hyödynnetään, kun suunnitellaan kielikoulutusta yrityksille ja koulutusten ryhmäjakoa tavoitteellisen kielikoulutuksen edistämiseksi. 

Kielitaidon osaamiskartoitus maksutta? Ota yhteyttä, niin kerromme, miten se onnistuu!

Keskustele Galimatiaksen asiantuntijan kanssa

 

Aiheet: kielikoulutus, osaamiskartoitus, kielitestit

Therese Söderman

Kirjoittajana Therese Söderman

Therese Söderman on Galimatias Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja yrittäjä

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all