<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Osaamiskartoitus - 69,2 % yrityksistä on tehnyt sellaisen

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 19.9.2016 10:16

Tiedetään, että vain alle 5 % opitusta vaikuttaa suoraan liiketoimintaan. 95 % menee hukkaan, koska koulutus on investointi ja sillä tulisi saada aikaan liiketoiminnan lisäystä. Miksi muuten kannattaa kouluttaa ja käyttää siihen paljon rahaa?

AdobeStock_96968736.jpeg

Tekemämme tutkimuksen mukaan 69,2 % yritysten HR-vastaavista kertoo kartoittavansa henkilöstön osaamisen tasoa. Se on itse asiassa ihan hyvä prosenttiosuus, koska se kertoo sen, että yrityksissä mietitään näitä asioita. Hyvä juttu. Valitettavasti osaamisen kartoitus ei vielä kerro sitä, miten siitä sitten eteen päin toimitaan. Jos koulutus suunnitellaan ja hankitaan saatujen tulosten perusteella ja koulutetaan juuri niitä, joita tulee ja vieläpä oikea määrä, niin silloin ollaan jo pitkällä osaamisen kehittämisessä.

 Lataa tästä ilmainen opas kielitaidon osaamiskartoituksen tekemiseen organisaatiossasi

Osaamiskartoitus pohjana koulutuksen vaikuttavuuden arvioinnille 

Kyselyssä oli myös kysymys siitä, mittaavatko yritykset koulutuksen vaikuttavuutta eli tiedetäänkö, oppiiko henkilöstö oikeasti ja kuinka se vaikuttaa liiketoimintaan. Tämän prosentiksi saatiin tutkimuksessa 52,7 %. Prosenttimäärä on hyvä, kun noin puolet seuraavat koulutuksen investoinnin tuloksia. Mutta harmi, että osaamisen nykytilanteen ja koulutuksen vaikuttavuuden välillä on gap; ollaan siis oikeilla jäljillä, mutta seuranta ei ulotu aina siihen, miten investointi tuottaa tulosta. 

Koulutuksen vaikuttavuuden arviointi on taitolaji ja siihen tulee paneutua. Osaamisen nykytilanteen kartoitus on erittäin hyvä askel, kun kohteena on osaamisen kehittäminen. Esim. kielikoulutus on sellainen, jonka kielitaidon osaamiskartoitus on tehtävissä palveluntarjoajan toimesta - helppoa yritykselle. Mutta siitä pitää vielä jatkaa matkaa eli ryhtyä vaatimaan hankitulta koulutukselta vaikuttavuutta. Palvelujen tarjoajissa on eroja, jolloin toiset vain kouluttavat, mutta toiset tuovat tuloksia!

Ilmoittaudu webinaariin ja kuule, miksi osaamiskartoitus kannattaa tehdä. 

Tule mukaan webinaariin 14.2.2017

Voit käydä tekemässä HR-päättäjätestin tästä.

Testaa millainen HR-päättäjä sinä olet!

 

Aiheet: Koulutuksen vaikuttavuus, koulutus, kielikoulutus, osaamiskartoitus

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all