<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Myy enemmän turisteille huomioimalla Kiinan kulttuuri

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 10.6.2016 9:51

Kiinalaisia matkailijoita tulee Suomeen koko ajan enemmän. Ovatko tuottamasi palvelut kiinalaisten odotusten ja toiveiden mukaisia? Tiedätkö miten kiinalaiset tulisi kohdata, jotta kassakoneesi kilisisi suotuisasti ja saisit osasi heidän käyttämästään isosta rahasummasta?

Suomalaisia on moitittu siitä, ettemme osanneet palvella venäläisiä heidän odottamallaan tavalla. Kun vähän aloimme oppia, venäläisiä ei sitten enää ollutkaan palveltavina! Nyt meillä on käsissä kiinalaisten matkailijoiden lisääntyvä määrä. Käsi sydämelle - kuinka moni on kunnolla ottanut selvää, miten kiinalaisia kannattaisi kohdata? Kulttuuri on täysin erilainen kuin Suomessa ja Venäjällä! Väitänkin, että venäläisten palvelu verrattuna kiinalaisiin on kuin suomalaisia palveltaisiin. Nyt on kiinan kielen kuuluttava. Kielikoulutus on väline siihen.

Fengshui - pidämme sitä usein taikauskoisena hölynpölynä. Miksi sitten kiinalainen karttaa hotelliasi, kun nettisivuilla olevissa kuvissa peili on sängyn vieressä? Yin ja yang ovat vastakohtaisuuksia, jotka tulee fengshuin mukaan järjestää harmonisesti ja tasapainoisesti. Esimerkiksi liian suuri määrä yangia tekee paikasta kuitenkin stressaavan ja päällekäyvän. Kukapa sellaisessa huoneessa haluaisi asua.

AdobeStock_91096893.jpeg 

Kiinalaiset matkailijat taitavat englantia melko vähän. Voisiko heidän valintojaan helpottaa tarjoamalla kiinankielisen ruokalistan? Tai vielä pidemmälle vietynä ravintolassasi olisi aamupalalla riisipuuroa ja kiinalaisella tavalla valmistettuja vihanneksia, kiinalainen voisi tulla ryhmänsä kanssa syömään hyvin. Kermaiset sienikastikkeet ja voi eivät kiinalaista sytytä.

Kerran yksi palveluntarjoaja tuskaili, kun neljän kappaleen pakettiin pakatut kauniit matkamuistolasit eivät käyneet kaupaksi. Niin, numero 4 tarkoittaa kuolemaa. Kukapa sitä kuolemalla leimattua haluaisi ostaa. Kolmen kappaleen pakkaus tekikin sitten jo kauppansa. Sama tuote, eri paketti. Ei ole kovin isosta muutoksesta kyse.

Ei ole tarkoitus, että palvelua suunnattaisiin vain kiinalaisille, mutta heidät voidaan huomioida pieninkin muutoksin, jos vain tiedettäisiin, mitä pitäisi tehdä.  Muutamia kiinalaisille sisustettuja huoneita, joitain kiinalaisten rakastamia ruokalajeja. Ja eihän sitten asuteta kiinalaisia 4. kerrokseen.

Voit lisätä Kiina-osaamistasi webinaareissamme. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan:

Tutustu Webinaarisarjaan

 

Aiheet: koulutus

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all