<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Kiinalaiset matkailijat - miksi tuloon kannattaa valmistautua?

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 16.2.2017 14:10

Kiinalaiset matkustavat Eurooppaan ja Suomeen entistä enemmän. Vaikka passia ei vielä ole kuin vajaalla 5 %:lla kiinalaisista, on matkailijoiden määrä siltikin suuri. Meille tulee matkailijoita eri puolilta maailmaa ja usein kuulee sanottavan, ettei yhtä matkustajaryhmää voi "räätälöidysti" alkaa palvelemaan. Totta, mutta kiinalaisten tuloon ei menneinä aikoina ole panostettu käytännössä millään lailla. Nyt on aika toimia ja saada heidät tuntemaan olonsa tervetulleiksi.

china_1312_3.jpg

Miksi siis kiinalaisten tuloon kannattaisi viimeistään nyt panostaa? Ensinnäkin olemme saaneet tilastoista lukea, että he käyttävät eniten rahaa ja ostaminen on heille matkailuaktiviteetti. Toiseksi he ovat meille uusi potentiaalinen matkailijaryhmä. Olemme entuudestaan tottuneet kohtaamaan venäläisiä, eurooppalaisia, amerikkalaisia ja monia muitakin. Mutta kiinalaiset ovat toista maata ja samalla vaativia; he ostavat ja haluavat sen yhteydessä palvelua. Itsepalvelu ei ole palvelua. 

Kolmas syy panostamiseen on se, että kulttuuri on huomattavasti erilaisempi kuin mihin olemme tottuneet. Kun tietyt faktat ja asiat ovat palveluntarjoajilla tiedossa, sujuu kaupanteko tehokkaammin. Mikäli emme tiedä mitä kiinalaiset odottavat ja mitä haluavat ostaa, ollaan aika alkutekijöissä. Suomalaisten tulisi ennen kaikkea ymmärtää kiinalaisia tapoja ja sitä miten kiinalaisia pitäisi palvella. 

Panostamisessa on kyse tiedosta ja sen hyödyntämisestä. Jos Suomessa ja yrityksissä ei tiedosteta tiedon tarvetta ja hankita sitä, on turha jälkikäteen ihmetellä, miksi kiinalaiset eivät Suomeen tule ja jos tulevat, niin miksi eivät viihdy niin hyvin. Revontulet, puhdas luonto ja muut luonnonihmeet kiinnostavat kiinalaisia, mutta jos niitä ei ole, niin jollain pitää ne korvata ja saada matkailijat viihtymään. Palvelu on silloin avainasemassa.

Tutustu tästä Kiinan kulttuuria koskeviin lyhytkoulutuksiin ja edesauta liikevaihdon kasvua kiinalaisista matkailijoista. 

 Tutustu Webinaarisarjaan

Aiheet: kiina, asiakaspalvelu, kulttuuri, ostaminen, matkailija

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all