<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Tanskan kieli – ajankohtaista mokellusta

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 16.11.2016 9:50

Yrityksissä on varmasti moni miettinyt, miten yritys voi parantaa kannattavuutta ylimääräisellä kielitaidolla. Entäpä, jos se kieli olisi tanska? "Tanskan kieli alkaa sujua, kun laittaa kuuman perunan suuhun ja alkaa puhua", todetaan vanhassa vitsissä. Näinhän se on, kielen oikeaoppinen ääntäminen ja ymmärtäminen on vaikeaa, mutta ei mahdotonta! Kielitaitoa voi kartuttaa intensiivikursseilla.

Tanska.jpg

Maa on tunnettu designistaan (Normann Copenhagen, Royal Copenhagen jne) , maailmankuuluista elokuvaohjaajista (Lars von Trier, Thomas Vinterberg jne) ja kirjailijoista (Hans Christian Andersen, Karen Blixen jne). Nyt myös tanskalaiset television laatusarjat valtaavat suomalaisetkin tv-kanavat.

Asuinympäristöä ja elämänlaatua mitattaessa tämä eteläisin pohjoismaa on jatkuvasti onnellisuustilastojen kärkipäässä. Usein myös matkailijat saavat maassa käydessään maistiaisen tästä onnesta. Ruotsin osaamisesta on tanskan kielen ymmärtämisessä apua, mutta se voi myös aiheuttaa sekaannuksia. Kirjoitettua kieltä on toki helpompi ymmärtää, jos osaa ennestään ruotsia tai saksaa. Kieli on haastavaa, mutta sitä voi oppia ja sitä saa käyttää juuri sen verran kun kokee itse osaavansa. Parhaimmillaan se on pehmeää, sointuvaa ja verrattain hyväntuulisen kuuloista. Ja paikalliset ovat liikuttavan kiitollisia, kun joku yrittää puhua heidän kanssaan heidän omaa kieltään. Tämä kiitollisuus palkitsee yrittäjän, vaikka kaikki ei ihan nappiin menisikään.

Olisiko kielitaidon osaamisen kehittäminen paikallaan ennen kesän matkailusesonkia, olet sitten lähdössä matkalle tai palvelet asiakkaita Suomessa? Useita vuosia kohdemaassa asunut kouluttajamme on innokas ja valmis tutustuttamaan sinut äänneviidakkoon, harjaannuttamaan sinua erilaisten kuunteluharjoitusten avulla saamaan selvää puhutusta kielestä ja opettamaan sinulle kielen rakenteita, eri tilanteissa käytettäviä fraaseja, ruotsin ja tanskan välisiä eroja ja paljon muuta. 

Koulutusta on saatavilla maalis-huhtikuussa ja touko-kesäkuussa, kustannustehokas ja intensiivinen kielen opetus siis tiedossa. Tutustu nyt kevään kurssiin ja tule mukaan! Galimatias järjestää myös kielikoulutusta yrityksille.

Dansk er dejligt!

LUE LISÄÄ: TANSKAN KIELEN PERUSTEET

Aiheet: kielikoulutus

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all