<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Hoi kiinalaiset matkailijat! Miten saisimme teidät viihtymään?

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 13.3.2017 15:27

Kiinalaisia matkailijoita näkyy katukuvassa yhä enemmän ja enemmän. Mistä he tulevat ja minne he ovat menossa? Miksi kiinalaiset kulkevat usein ryhmissä? Ja ennen kaikkea, mitä he odottavat meiltä suomalaisilta? Mitä kiinalaiset haluavat ostaa?

Kiinalaisista 6 % omistaa passin, joten Suomeen tulevat kuuluvat ns."hyväksi havaittujen" joukkoon. Kun passillisten määrä lisääntyy, yhä useampia turisteja saapuu maahamme.

Kiinalaisia kiinnostaa Suomessa luonto, rauhallisuus ja mahdollisuus kokea asioita ilman, että olisi suurta tungosta ympärillä. Revontulet ovat iso juttu, mutta kyllä muunlainenkin suomalainen luontokokemus kiinnostaa. Yksi kiinalainen ryhmä keräsi viime syksynä sieniä Itä-Suomen metsissä niin innokkaasti, ettei matkailuyrittäjä tahtonut pysyä perässä. Ja kun ryhmällä oli innostus päällä, sienikoriin päätyi kaikenlaisia sieniä - myrkyllisiäkin. Tarina ei kerro, kuinka moni uskalsi loppujen lopuksi syödä niistä valmistettua ruokaa. Mutta elämyksiä kiinalaiset saivat retkestään roppakaupalla.

Kiinalaisten matkailuaktiviteetteihin kuuluu ostosten tekeminen. Kiinnostuksen kohteet ovat laidasta laitaan; aina siitepölystä luksustuotteisiin. En ollut itse aiemmin edes kuullut, että siitepölyä voi ostaa. Louis Vuittonin laukut sen sijaan ovat matkailijoille entuudestaan tuttuja. On toki paljon muutakin, mitä kiinalaiset matkailijat ovat kiinnostuneita hankkimaan. Kannattaa siis ehdottomasti selvittää, mitä he haluavat ostaa, niin voi varustautua hankkimalla valikoimiinsa sopivia ja kaupaksi meneviä tuotteita.

Mutta ennen kaikkea kiinalaiset odottavat meiltä palvelua. Miten heitä sitten pitäisi palvella? He eivät halua itsepalvelua. He eivät halua olla kaupassa "rauhassa". He haluavat, että tuotteita esitellään ja niistä kerrotaan. He haluavat ymmärtää, mitä tuotteet ovat. He haluavat tulla palvelluksi! Kiinalaisilla on välillä ollut vaikeuksia ymmärtää, mitä tuotteet sisältävät; pikkukaupoissa saattavat saippuat ja syötävät olla hyllyillä lähes ritirinnan. Välillä niiden ulkonäkökin muistuttaa toisiaan. Jos tuotteiden esittely ilman yhteistä kieltä tuntuu vaikealta, voi tuotteita ja tuoteselosteita varustaa kiinalaisin merkein. Pieni kiinalainen merkki tuotteen kyljessä voisi rohkaista kiinalaista ostamaan tuliaisia ystävilleen.

Asia on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen: jos meillä ei ole riittävästi tietoa kiinalaisista ja heidän palvelemisestaan, niin miksi emme hankkisi sitä nyt, kun kesäsesonkikin on tulossa? Oppia on saatavissa helposti ja edullisesti verkossa! Klikkaa alla olevaa banneria ja saat vinkkejä siihen, miten voit ottaa ensimmäisen askeleen kohti kiinalaisten palvelemista heidän odottamallaan tavalla. 

Tutustu Webinaarisarjaan

Aiheet: kiina

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all