<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Hyvä, varma esiintyminen ei ole vain englanninkielisten yksinoikeus - harjoittele kommunikointia

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 9.10.2017 16:44

Nordic Business Forum oli jälleen kavalkadi toinen toistaan hienompia puhujia. Kaikilla esiintyminen oli niin sulavaa ja vaivattoman näköistä, ja jokaisella oli hienosti oma persoona ja tyyli mukana. Valtaosa puhujista oli englannin kieltä syntyperäisesti puhuvia, mutta esiintyminen ei ole kielitaito- vaan "asenne ja rohkeus" –asia. Ja ennen kaikkea harjoitteluasia – jokainen heistä on varmasti hionnut puhettaan satoja ja tuhansia kertoja, mm. Nick Vujicic on puhunut yli 10 vuoden aikaan jo 3000 kertaa, yhteensä yli 6 miljoonalle ihmiselle.

shutterstock_193539209.jpg

Tässä muutamia viestintävinkkejä mitä NBForum-esiintyjät selvästi käyttivät:

  • Aloita kevyesti, anna yleisön ”tottua sinuun” ja anna itsellesi aikaa, että saat yleisön huomion ja lavan haltuun.
  • Käytä huumoria, joskus jopa musta huumori puree. Nähtävästi toimii hyvin, kun naurat itsellesi. Kuten Patrick Lencioni vitsaili, että oma keskittyminen herpaantuu helposti ja koko ajan.
  • Harjoittele tekstisi, mutta älä opettele ulkoa. Harjaantuneet esiintyjät puhuvat useinkin samat asiasisällöt, mutta esittävät vähän eri tyylillä ja tavalla.
  • Käytä tilaa hyväkseni. Monelle paikallaan puhuminen ei tunnu luontevalta, niin kannattaa vapaasti liikkua lavalla/annetussa tilassa, mutta ei kuitenkin levottomasti, koska muuten yleisö jää vaan katsomaan sinun kävelymaratooniasi.
  • Yritä ottaa yleisö mukaan esim. kysymysten kautta. Mitä interaktiivisempaa kohtaaminen on jo esiintymisen aikana, sitä enemmän yleisö pysyy hereillä. Tätä teki Lencioni, ja se kevensi esitystä, mutta toki haasteena on se, että pysyt edelleen omassa agendassasi etkä lipsu aiheesta johdattelevilla kysymyksillä.
  • Osaa asiasi jopa unissasi. Mitä paremmin hallitset aiheen, josta puhut, sitä helpompi sinun on ottaa erivapauksia siitä, miten esittelet asian.

Jokaisesta voi kuoriutua hyvä ja varma puhuja ilman, että tarvitsee olla natiivi englannin tai muun kielen puhuja. Kaikkea voi harjoitella, ja paras tapa kehittyä itseopiskelun lisäksi, on viestintä- ja esiintymisvalmennus. Tässä esittely Galimatiaksen valmennuksesta englanniksi.

PRESENTATION SKILLS & SMALL TALK -englanninkielinen esiintymisvalmennus

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all