<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Koulutuksen vaikuttavuuden arviointi vaikuttaa tuloksiin!

Kirjoittanut: Anne Bondarew / 9.6.2017 14:20

Moni miettii, kannattaako lähteä mittaamaan koulutuksen vaikuttavuutta; henkilö- ja aikaresursseja kun on niukasti käytettävissä. Siihen totean, että ehdottomasti kannattaa. Mittaaminen ei ole ollenkaan niin hankalaa ja työlästä kuin usein kuvitellaan. Sillä on merkitystä siihen, miten yrityksen kannattavuutta voidaan parantaa.  Lyhyt oppimäärä koulutuksen vaikuttavuuden arviointiin alkaa tästä:

1. Arvioi nykyosaamisen taso. Kun kyse on kielikoulutuksesta, kielitaidon testaus tai itsearviointi on paikallaan. Osaamiskartoitus on mahdollista koota tuloksia ja verrata niitä strategian vaatimaan osaamisen tasoon.

2. Aseta osaamisen kehittämiselle ja koulutukselle tavoite. Mielellään yksi, joka on mitattavissa eli ei liian ympäripyöreätä kuten "jotta oppisin puhumaan sujuvammin". Sinänsä kyllä tavoite, mutta ei sitä voi mitata.

koulutuksen vaikuttavuuden arviointi

3. Koulutus tulee suunnitella siten, että nykyosaamisen taso lisääntyy strategian vaatimusten mukaisesti; se on silloin sopiva määrä koulutusta. Ei kannata ostaa "hyllytavaraa", kuten 30 oppituntia englannin kieltä, koska se määrä voi olla aivan liian vähän tavoitteen täyttymiseen nähden. Tai voi käydä niinkin, että lyhyempi täsmäkoulutus riittäisi ja silloin säästyy silkkaa rahaa. Lisäksi on hyvä tiedostaa, että kun opiskelijat ymmärtävät, että koulutusta seurataan ja sitä mitataan, vaikuttaa se sitoutumiseen huomattavasti.

4. Kun koulutus on päättynyt, on hyvä arvioida näkyykö opittu työpaikan arjessa. Koulutuksen vaikuttavuus on nimenomaan sitä, että opittu otetaan käyttöön ja sitä hyödynnetään, jolloin käyttäytymisessä on havaittavissa muutoksia. Merkkejä muutoksesta voi tiedustella kollegoilta, esimiehiltä ja asiakkailta. Jos kukaan tai mistään ei huomaa muutosta, voi vakavasti harkita, kannattaako kouluttaa lainkaan.

Jos tämä tuntuu haastavalta, käänny puoleemme. Kielikoulutus on meidän asiantuntijuutta.Keskustele Galimatiaksen asiantuntijan kanssa

 

Aiheet: kielikoulutus

Anne Bondarew

Kirjoittajana Anne Bondarew

Kielikoulutuksen ammattilainen, kansainvälistäjä, osaamisen kehittämisen matkasaarnaaja

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all