<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Työssäoppiminen on osa opintoja – myös kotoutumiskoulutuksessa

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 26.1.2017 13:36

Työssäoppiminen tarkoittaa työpaikoilla, aidossa työympäristössä tapahtuvaa oppimista. Oppilaitos vastaa työssäoppimisen käytännön järjestelyistä ja se perustuu aina kirjalliseen sopimukseen oppilaitoksen, opiskelijan ja työnantajan kesken.

Kotoutumiskoulutuksessa työharjoittelun tavoitteena on edistää työllistymistä, kehittää ammattitaitoa ja tutustua suomalaiseen työelämään sekä erityisesti parantaa työssä tarvittavaa suomen kielen osaamista.

Koulutuksen aikana suoritetun työharjoittelun aikana opiskelija tutustuu uuteen alaan tai kartuttaa omaksi tuntemansa alan työkokemusta ja eritoten luo kontakteja työelämään. Opiskelijan alalle suuntautuminen selkenee ja mahdollinen jo omaksi tullut alan osaaminen vahvistuu. Kun tunnelin päässä näkyy valon pilkahduksia myös opiskelumotivaatio paranee entisestään. Opintojen päättymisen jälkeen on entistä helpompi päästä kiinni työelämään.

Kotoutumiskoulutuksessa työssäoppimisen tavoitteena on edistää työllistymistä, kehittää ammattitaitoa ja tutustua suomalaiseen työelämään sekä parantaa työssä tarvittavaa suomen kielen osaamista. Toki opiskelija voi ja saa lisäksi itse asettaa harjoittelujaksolle omia henkilökohtaisia tavoitteitaan.

Työharjoittelu on loistava mahdollisuus saada oman alan työkokemusta, selvittää omia kiinnostuksen kohteita ja saada jalka oven väliin mahdollisella tulevalla työnantajalla. Opiskeluaikana suoritettu harjoittelu antaa hyvän käsityksen oman alan työmarkkinoista ja niille hakeutumisesta. Yleisesti harjoittelujaksot parantavat mahdollisuuksia työelämään sijoittumisessa. Lyhytkin työkokemus voi olla merkittävä tekijä, kun työnhakijoita laitetaan järjestykseen.

Opiskelijan kannattaa siis ottaa työharjoittelupaikan etsiminen tosissaan. Myöhemmin voi olla suurikin merkitys sillä, missä työpaikassa on ollut ja millaisia tehtävät siellä ovat olleet. Joskus pelkkä asenne ratkaisee! Vaikka opiskelija aloittaisi harjoittelujakson aivan uudella alalla, voi tämän harjoittelun ansiosta myöhemmin kasvaa alan ammattilaiseksi.

Työssäoppimisen tarkoitus on hyödyntää myös työharjoitteluyritystä. Työpaikoilla arvostetaan asiakaspalvelutaitoja ja intohimoa tuottaa ensiluokkaisia asiakaskokemuksia. Näillä ominaisuuksilla – vaikkakin puutteellisella suomen kielen taidolla – varustettu harjoittelija on työharjoitteluyritykselle hiomaton timantti, josta voi saada hyvän työntekijän ilman vaivalloisia rekrytointiprosesseja. Harjoittelupaikassa opiskelijalle nimetään ohjaaja, joka perehdyttää työskentelyyn ja toimii kouluttajan ja opiskelijan yhteyshenkilönä. Ohjaaja antaa palautetta ja arvioi opiskelijan työssä selviytymistä jakson loppupuolella.

Kiinnostaako työssäoppija? Ole yhteydessä ja katsotaan, löytyisikö yrityksellenne sopiva Galimatiaksesta! Tarjoamme myös räätälöityä kielikoulutusta yrityksille.Kysy lisää!

Keskustele Galimatiaksen asiantuntijan kanssa

 

Aiheet: koulutus, kotoutumiskoulutus, työssäoppija

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all