<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

4 nykyaikaista tapaa toteuttaa kielikoulutusta yrityksille, osa 1

Kirjoittanut: Therese Söderman on 17.10.2023 9:53

Neljä nykyaikaista tapaa toteuttaa kielikoulutusta yrityksille,
osa 1: Monimuotokoulutus ja etäopetus

Yritykseltä tai organisaatiolta voi jäädä suuria liiketoiminta- tai työmahdollisuuksia huomiotta sen takia, että kielellinen ja kulttuurinen osaaminen on vaillinaista. Eri maissa menestyminen edellyttää paikallisten tapojen ja kielen hallintaa.
Kielen opiskeluun on monia tapoja. Mikä sopii organisaatiollenne parhaiten?
Tässä blogissa kerromme monimuotokoulutuksesta ja etäopetuksesta. Seuraavassa blogissamme aiheina ovat verkkokoulutuksen ja teemakoulutuksen hyödyt.

iStock-1363841705 (1)

Lue lisää

Aiheet: koulutus, kielikoulutus, monimuotokoulutus, sähköinen oppimisympäristö, etäopetus

Miten kirjoitan sähköpostin englanniksi?

Kirjoittanut: Rytkönen Claire on 30.11.2022 10:08

Tässä blogissa käsittelemme aina ajankohtaista aihetta: sähköpostin kirjoittaminen englanniksi. Miten aloitan englanninkielisen viestin, entä miten lopetan sen?

Vastapuolen kunnioittaminen on englannin kielisessä viestinnässä huomattavasti tärkeämpää kuin suomalaisessa. Kohteliaisuuteen liittyvät aiheet sekä tittelit ovatkin tärkeä osa englannin kielen oppimista ja englanninkielistä kommunikaatiota.

Lue lisää

Aiheet: koulutus, englanti, English language, kohtelias sähköpostiviestintä englanniksi, Miten aloitan englanninkielisen sähköpostiviestin, polite emails, miten lopetan englanninkielisen sähköpostiviestin, sähköposti, emailing in English, koulutus sähköposti englanniksi, englanniksi, miten kirjoitan sähköpostin englanniksi

Kouluttajan rooli monimuoto-opiskelussa

Kirjoittanut: Ekman Johanna on 11.10.2022 14:47

Nykyään puhutaan paljon itsenäisen verkko-opiskelun tehokkuudesta ja hyödyistä. Voit opiskella missä ja milloin vaan, kukaan ei hengitä niskaasi, olet vapaa kehittymään omaan tahtiisi. Opiskelu on yhtä helppoja kuin jumppaaminen yksin kotona ilman ohjaajaa tai henkilökohtaista valmentajaa. Ja sehän on todella helppoa, eikö?

Lue lisää

Aiheet: koulutus, kielikoulutus, monimuotokoulutus, kielitaito, monimuoto-opetus, kielen opiskelu, kielitaito tuo ratkaisuja työvoimapulaan, etäopetus, hybridiopetus, koulutusmuodot

Don´t be rude - politeness in English

Kirjoittanut: Rytkönen Claire on 17.9.2018 12:08

Finnish writing style can be very direct with expressions such as: ”Do please remember to...”;”Do it properly” or ”On time”. But what if you send a business email in English to someone who doesn’t understand Finnish style? Is there a risk that you are unintentionally being rude - impolite in English, even if you add a please? 

Lue lisää

Aiheet: koulutus, kielikoulutus, kansainvälisyys, viestintä, englannin kieli, liiketoiminta, englanti

TOP 5 -virheet kiinalaisten palvelemisessa

Kirjoittanut: Anne Bondarew on 28.4.2017 15:14

Kesäsesonki on alkamassa ja ulkomaalaisia matkailijoita saapuu sankoin joukoin. Kiinalaiset matkailijat ovat kasvava joukko ja heitä me haluammekin paljon Suomeen; he kun käyttävät eri maiden matkailijoista eniten rahaa. Mitä ovat ne virheet kiinalaisten palvelemisessa, joita välttämällä voisi varmistaa, että heidän käyttämästään rahamäärästä voisi itse saada mahdollisimman suuren osuuden?

Lue lisää

Aiheet: koulutus, kiina, asiakaspalvelu

Työssäoppiminen on osa opintoja – myös kotoutumiskoulutuksessa

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 26.1.2017 13:36

Työssäoppiminen tarkoittaa työpaikoilla, aidossa työympäristössä tapahtuvaa oppimista. Oppilaitos vastaa työssäoppimisen käytännön järjestelyistä ja se perustuu aina kirjalliseen sopimukseen oppilaitoksen, opiskelijan ja työnantajan kesken.

Lue lisää

Aiheet: koulutus, kotoutumiskoulutus, työssäoppija

Koulutuksen vaikuttavuus - miksi niin harvaa kiinnostaa?

Kirjoittanut: Anne Bondarew on 9.1.2017 16:40

Empiiristä tutkimustietoa on: lukuisissa asiakastilaisuuksiemme ja webinaariemme osallistujien organisaatioissa kielikoulutuksen vaikuttavuuden arviointia harkitaan, mutta se on vasta to do -listalla. Koulutusta on kuitenkin ostettu maailman sivu. Miten koulutuksen vaikuttavuuden mittaus saataisiin pikaisesti nostettua TOP3:een?

Lue lisää

Aiheet: Koulutuksen vaikuttavuus, koulutus, kielikoulutus, osaamiskartoitus

Koulutus - onko sopivaa vaikea valita?

Kirjoittanut: Anne Bondarew on 2.1.2017 13:01

Mistä tiedät, mitä kielikoulutusta pitäisi hankkia, minkä verran ja kenelle? Vai tiedätkö, mutta et ole varma, onko valintasi oikea osaamisen kehittämisen näkökulmasta? Kaikki tarjoajat ovat laadukkaita, joustavia, kustannustehokkaita ratkaisuja tarjoavia. Mutta onko näin?

 

Lue lisää

Aiheet: koulutus, kielikoulutus

Making learning beneficial and fun

Kirjoittanut: Tania Nathan on 29.11.2016 8:53

One of the most challenging aspects of being a language trainer in Finland is helping your student overcome the first and most daunting boundary in learning. Doubt. Finns, being a rather reserved people internationally, can have difficulties bringing themselves to expressing their thoughts… And in another language no less.

Lue lisää

Aiheet: koulutus, kielikoulutus

Kiinalaiset matkailijat, mikä heissä mietityttää?

Kirjoittanut: Anne Bondarew on 22.11.2016 9:02

Eri puolilla Suomea pohdiskellaan ja suunnitellaan aktiviteetteja ja palveluita ulkomaisille matkailijoille. Viime aikoina Suomi on saanut suitsutusta, kun maa on noussut kiinnostuksen kohteeksi monessa lähteessä. Yhtenä matkailijaryhmänä on kiinalaiset matkailijat; heihin ladataan paljon odotuksia ja toiveita. Vaikka venäläisten tulo Suomeen on hieman piristymään päin, kiinalaiset ovat kuitenkin ryhmä, jonka määrä noussee nopeasti. Mitä sitten pitäisi ottaa huomioon, kun kiinalaiset matkailijat tulevat Suomeen?

 

 

 

Lue lisää

Aiheet: koulutus

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all