<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Nyt on korkea aika budjetoida ensi kevään kielikoulutukseen

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 18.10.2017 12:52

Vaikka englantia puhutaan kaikkialla, se ei yksin riitä. Työelämämmme tarvitsee kipeasti mandariinikiinaa, espanjaa ja venäjää. Kieli- ja viestintätaidoista on tullut olennainen osa ammattitaitoa alalla kuin alalla. Nykypäivän perushaaste kuitenkin on suomalaisten kielitaidon kaventuminen. Englanti sujuu yleensä hyvin, mikä onkin tärkeää. Varmistathan, että sinun yrityksessäsi on toiminnan kannalta tarvittava kielitaito-osaaminen ja budjetoi pian kevään kielikoulutukseen.

Nyt on aika budjetoida kielikoulutukseen

Brittijohtaja Peter Matthews on todennut: "Jos aiemmin kielten Top Ten -listalla oli pääasiallisesti eurooppalaisia kieliä, tilanne on nyt aivan toinen. Ilman laajaa kielitaitoa ei voi voittaa bisneksessä!". Kun riittävää osaamista ei löydy yrityksen sisältä, on jopa jouduttu turvautumaan taitajan etsintään ulkomailta. Ulkopuolinen ei kuitenkaan koskaan ole niin sisällä yrityksen toiminnassa kuin siellä pitkään työskennellyt henkilö. Miksi etsiä osaajia muualta, kun kielikoulutukseen panostettu satsaus on taatusti hedelmällisempää?

Suomi on nykyisin monikielinen ja -kulttuurinen maa. Muuta kuin suomea ja ruotsia puhuvien suomalaisten määrä kasvaa jatkuvasti ja täällä työskennellään yhä useammalla vieraalla kielellä. Monipuolinen kielitaito kuuluu nykyään monessa työtehtävässä jo ydinosaamiseen. 

Budjetoinnin pohjaksi on hyvä kartoittaa tarpeita ja selvittää koulutusvaihtoehtoja. Muun työkiireen keskellä se voi olla haastavaa. Olemme laatineet check-listan asioista, jotka on hyvä huomioida. Galimatiaksen kautta onnistuu organisaation kielitaidon tarvekartoitus, koulutussuunnittelu ja -toteutus sekä vaikuttavuuden arvioinnin mittaaminen. Älä tuskaile asian kanssa yksin, tulemme mielellämme apuun!

Checklis yrityskoulutusten ostamiseen

Aiheet: kielikoulutus, kielitaito, budjetointi, englannin kieli

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all