<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Bisnestä ja pitchausta Slushin jälkeen(kin)

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 14.12.2017 7:33

Kohta kaksi viikkoa takana Slushista, huuma ja jälkipölyt ovat pikkuhiljaa laskeutuneet ja palaamme loskaiseen arkeemme. Slush oli jälleen elämys ja sai merkittävää näkyvyyttä niin suomalaisessa kuin kansainvälisessä mediassa, siinä hyvänä PR:nä toimi myös prinssi Williamin ja prinssi Danielin vierailut. Mutta mitä jäi elämään tämän vuoden tapahtuman jälkeen? Mihin on hyvä palata, kun juhlat on juhlittu ja valot on sammutettu?

Slush2017_copyrightsophiasironen

Palataan tarinaan. Että tarinalla on merkitystä. Että tarina saa ihmiset kiinnostumaan. Kun kerrot tarinan siitä, mitä ongelmia sinun startup auttaa ratkaisemaan, niin et jätä ketään sijoittajaa kylmäksi. Lisäksi kun kerrot konkreettisin esimerkein ja jopa tuloksin, miten startupisi pystyy säästämään loppukäyttäjän aikaa ja rahaa, niin saat monetkin sijoittajat käymään kuumana. Tästä hyvänä esimerkkinä Slush100 Competion –voittaja Altum Tecnologies, joka käytännössä räjäytti potin juuri tuomalla selkeää säästöä tuotantolaitosten prosesseihin.

Kun rakennat siis pitchiä eli myyntipuhettasi, ota konkreettiset hyödyt ja edut hetimiten esille. Älä jää syleilemään maailmaa, vaan mene suoraan asiaan. Ideaalitilassa tuote/palvelu halutaan nähdä jotain uutta tuottavana, jotain uutta tarjoavana, ja että se on skaalautuvaa liiketoimintaa.  Sijoittajat etsivät innovatiivisia, disruptiivisia tapoja toimia. Kaikista startupeista ei tietysti tule lopulta unikorneja, mutta kun liikeidea on tarpeeksi kiinnostava, on toimintaan helpompi saada sijoituspääomaa mukaan.

Monella startupilla on eittämättä tavoitteena liikeideaansa kehittäessään, että oma tarjooma tuottaa jotain lisäarvoa käyttäjille. Vain harva startup kuitenkaan on kiteyttänyt ideana riittävän selkeästi. Pitchiä onkin hyvä hio ja sparrata ulkopuolisten kanssa niin kauan, että asian ydin saadaan sieltä aidosti esille, mielellään jopa numeroin esitettynä. Numerot puhuvat aina puolestaan.

Jotta sinä ja startup-yrityksesi menestyisitte kansainvälisillä markkinoilla ja onnistuisitte saamaan tarvitsemanne sijoituspääoman, haluamme auttaa teitä. Olemme rakentaneet Startup-valmennuskokonaisuuden, jossa bisneskouluttajamme valmentavat ja coachaavat teitä ”hands-on” mm. myyntipuheen rakentamisessa, myynnin hyötyjen ja etujen esille kaivamisessa, hyvään esitysmuotoon paketoimisessa ja yleisölle esiintymisessä, vastaväitteiden taklaamisessa ja paljon muussa. Business- ja esiintymistaidon kouluttajamme auttavat sinua saamaan kaiken irti myyntipuheessasi ja esiintymisistäsi.

Valmennus toteutetaan yrityskohtaisesti, ja voidaan toteuttaa joko yksityisopetuksena tai pienryhmissä saman yrityksen sisällä. Koulutuskielenä suomi ja/tai englanti. Valmennus sisältää minimissään 5 x 90 min sessiota, hinta alkaen 900 euroa + alv 24 %. 

OTA YHTEYTTÄ

Aiheet: myyntipuhe, pitch, kansainväliset markkinat

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all