<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Sujuva viestintä organisaatiossa on yrityksen käyntikortti

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 13.9.2017 14:26

Sujuva viestintä vaatii kielen rakenteiden ja tyylikeinojen oikeaoppista hallintaa sekä virheetöntä kieltä. Asiakassuhteissa on erittäin tärkeää se kuinka rakennetaan luottamusta, syvennetään vuorovaikutusta ja otetaan vastaan palautetta. Myös esimiesten ja johtajien kommunikoinnilla on valtava merkitys organisaatioissa. Hyvä ja selkeä kielenkäyttö auttaa aina! Oikean kielen tuottaminen on tahtotila, jolla saadaan aikaan vaikuttavuutta.

communication-1015376_1920 (kopio).jpg
Kenelle kirjoitan ja miksi?

Kun valitset tyylin ja sisällön lukijaa ajatellen, olet jo vahvoilla. Lukijakunnan ollessa tiedossa, kannattaa selvittää heidän taustansa ja tarpeensa ja käyttää taustamatariaalia tekstin pääajatuksen suunnitelman pohjana.Tekstissä on hyvä olla selkeä rakenne, joten asioiden esittämisen järjestyksellä on merkitystä.

Otsikolla herätetään lukijoiden kiinnostus. Väliotsikoilla, lihavoinneilla, kuvilla ja linkeillä elävöitetään tekstiä. Suositamme selkeän ja havainnollisen kielen ja konkreettisten esimerkkien käyttöä. Tuotettu teksti kannattaa aina tarkistuttaa vaikka kollegalla ja näin varmistaa, että teksti tulee ymmärretyksi.

Yhtenäinen viestintätyyli antaa yritykselle kasvot!

Tarjoukset ja raportit kirjoitetaan asiakkaita varten. Niissä huomioidaan asiakkaiden tarpeet ja oman organisaation asiakaslupaus. Kilpailu asiakkaista kiristyy, joten on tärkeää, että asiantuntija haluaa ja osaa kirjoittaa selkeästi ja hyvin. Kilpailijoista erottaudutaan laadukkaalla ja kielellisesti oikealla tekstillä, jossa näkyy oman organisaation "kynän jälki". Yritysten ja organisaatioiden panostus yhtenäiseen materiaalin tuottamiseen (saatteet, tarjoukset, raportit ja muu viestintä) vaikuttaa asiakassuhteisiin ja on askel menestykseen!

Onko teillä näin? Galimatias valmentaa yrityksiä luomaan tahtotilaa oikeakielisyyteen ja synnyttämään motivaatiota hyvän tekstin tuottamiseen. Kun teksti on kirjoitettu heti alkuun oiken, ei stilisointiin mene turhaa aikaa.

Tutustu kielenhuoltovalmennukseemme ja pyydä tarkempi tarjous. Tulemme avuksi!

Yhtenäinen viestintä organisaatiossa (suomi tai englanti) -koulutusohjelma

Aiheet: kielenhuolto, viestintä, suomen kieli

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all