<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

Kansainvälisyys: kohdemaana Vietnam

Kirjoittanut: Sophia Sironen / 22.9.2017 10:55

Suomella ja Vietnamilla on hyvät, olemassaolevat kauppasuhteet, mutta useimmiten yritysten markkinoille meno vaatii satsausta niin tiedoissa kuin resursseissa. Vientitoiminnassa esim. jälleenmyyjien ja ostajien löytäminen ja suhteiden ylläpito on vaikeampaa, mitä kauempana kohdemaa on, myös asiointi yritysten ja viranomaisten kanssa voi olla haastavaa erilaisesta busineskulttuurista ja hierarkiasta johtuen. Myös myynnissä, markkinoinnissa ja henkilöstön johtamisessa on omat haasteensa. 

Lupaavana ulkoistamiskohteena Vietnam on hyvä valinta suomalaisille yrityksille, jotka etsivät teknistä etenemistä alhaisilla kustannuksilla ja monia muita etuja. Vietnam havittelee asemaa "Silicon Valley itäisellä pallonpuoliskolla lähitulevaisuudessa", mikä on mahdollista monien ennusteiden mukaan. 

Keskeisiä toimialoja ovat IT, maatalous ja elintarviketeollisuus, kumit ja muovit, biomassatuotteet, tekstiilit ja vaatteet, käsityöt, huonekalut, kalastus, sähkötekniikka.

Vietnam on houkutteleva ulkoistamiskohde suomalaisille yrityksille, kansainvälisille yhtiöille monien etujen ansiosta:
• Nuori väestö -> 65 prosenttia alle 35-vuotiaasta väestöstä.
• IT-osaajien määrä on kasvussa
• Matalat työvoimakustannukset
• Valtion tuki ja poliittinen vakaus
• Englanninkielen taito on kohentunut

vietnam.jpg

Vietnam-webinaari

Järjestimme 11.10.2017 Vietnam -aiheisen webinaarin, jossa käsittelimme eri teemoja liittyen kaupantekoon Vietnamissa. Tilaa itsellesi webinaaritallenne. 

LATAA TÄSTÄ

 Tässä webinaarissa Galimatias yhdessä Vietnam–asiantuntijan kanssa tarjoaa suomalaisille yrityksille arvokasta tietoa liiketoiminnan aloittamisesta ja laajentamisesta Vietnamissa, sekä käytännön asioista, jotka liittyvät eri toimintoihin kuten myynti, markkinointi, johtaminen. 

Webinaari on suunnattu kansainvälisillä markkinoilla toimiville yrityksille, joissa halutaan syventää tietämystään Vietnamista kauppakumppanina. Kohderyhmänä ovat kansainvälisestä liiketoiminnasta, myynnistä ja/tai markkinoinnista vastaavat, vienti – ja tuontihenkilöstö, hankkeiden ja projektien vetäjät, HR-osaajat.

 
TALOUSFAKTAA VIETNAMISTA
Vietnam globaaleilla markkinoilla

Jo kahden vuosikymmenen ajan Vietnam on ollut vahvassa taloudellisessa kasvussa. Vuodesta 1990 alkaen maan BKT kasvu asukasta kohti on ollut maailman nopeimpia, keskimäärin 6,4 prosenttia vuodessa. Vietnamin talous on kehittynyt hyvin globaalista talouden epävakaudesta huolimatta. Maa on edistynyt merkittävästi erityisesti peruspalvelujen tarjoamisessa. Lisäksi infrastruktuuri on parantunut huomattavasti.

Vietnamin hallitus jatkaa edelleen sitoutumista uudistuksiin; maan 10-vuotisstrategia (2011-2020) korostaa rakenteellisia uudistuksia, ympäristön kestävää kehitystä sosiaalista 

oikeudenmukaisuutta ja makrotaloudellisen vakauden tarpeita. Siinä määritellään kolme keskeistä aluetta: 1) osaamisen kehittämisen edistäminen erityisesti nykyaikaisen teollisuuden ja innovoinnin alueella 2) markkinainstituutioiden parantaminen ja 3) infrastruktuurin kehittäminen.

Suomi-Vietnam -kauppasuhteet

Vietnamin kauppasuhde Suomen kanssa on kasvanut jatkuvasti, tosin kaupan liikevaihto on kuitenkin edelleen rajallinen. Sekä Suomen että Vietnamin hallitukset ovat luoneet suotuisat edellytykset kasvattaa liikevaihtoa miljardiin Yhdysvaltain dollariin lähivuosina.Vietnamin vientituotteita Suomeen ovat mm. kahvi, kumi, kengät, tekstiilitarvikkeet, sähkölaiteet, teräs.

Investoinnit
Maaliskuussa 2015 suomalainen investointi Vietnamiin sijoittui 29. sijalle 101 maasta, jotka ovat investoineet Vietnamiin. Suomella on ollut 10 hanketta ja yli 325 miljoonan Yhdysvaltain dollarin pääoma. Suomalaiset projektit ovat pieniä ja keskisuuria, pääasiassa teollisuusliimatuotteiden valmistusta, tekstiilejä, puuta. 

 

Aiheet: kauppa, markkinointi, johtaminen, kansainvälisyys, bisneskulttuuri, projektitoiminta, myynti

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all