<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1176746405801508&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Galimatias Blog

5 vinkkiä kielikoulutuskumppanin vaihtamiseen

Kirjoittanut: Prauda Tiina / 23.2.2017 9:31

Onko sinun yrityksessäsi jo kielikoulutuskumppani? Oletko siihen tyytyväinen? Oletko koskaan harkinnut vaihtavasi toimittajaa?

Jos vuosi toisensa jälkeen yrityksen kielikouluttajana toimii yksi ja sama, kaikille entuudestaan tuttu kouluttaja, voi kielitaidon kehittyminen jämähtää. Hyvällä koulutusyrityksellä on laaja asiantuntijaverkosto, josta tarjota vaihtoehtoja. Kouluttajaa on hyvä välillä vaihtaa.

Milloin kannatta vaihtaa kielikouluttajaa? Ehkä juuri nyt!

Tietotekniset ratkaisut ja mahdollisuus helppoon ja nopeaan liikkumiseen on tehnyt maailmasta kielten ja kulttuurien värikkään sekoituksen. Työelämässä kansainvälisyys ei ole enää työntekijän oma valinta vaan toimintaympäristö. Uuden kielen oppiminen tai nykyisen kielitaidon merkittävä parantaminen vaatii määrätietoista työtä. Se vie aikaa eikä oikotietä ole. On hyvä huolehtia, että tässä on kumppanina ajan hermoilla oleva ja ammattitaitoinen palveluntarjoaja.

Olemme listanneet viisi merkittävää hälytysmerkkiä, jolloin olisi korkea aika harkita kumppanin vaihtoa:

  1. Palveluntarjoajaa ei tavoita. Usein pienissä kielikouluissa koulutuskoordinaattori on itse myös kouluttaja, jolloin häntä on hankala tavoittaa. Palveluyrityksen koulutuskoordinaattorit takaavat tavoitettavuuden sekä mahdollisuuden joustaviin ja asiakaslähtöisiin toteutuksiin nopeallakin aikataululla. Varmista, että sinun koulutusyrityksesi nimeää sinulle oman koordinaattorin.
  2. Palveluntarjoaja ei ehdota säännöllisiä suunnittelutapaamisia. Koulutuksen etenemisen seuranta tulee olla asiakkaalle helppoa, ajasta ja paikasta riippumatonta. Hyvä kumppani tarjoaa tähän sähköiset työkalut ja on asiakkaan kanssa jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Hyvä yhteistyö takaa, että tiedetään tarkkaan, mihin opetuksessa tulee panostaa.
  3. Palveluntarjoaja ei ehdota tai esitä uusia ideoita. Kurssit jatkuvat samalla perinteisellä tavalla, kuten aina ennenkin. Hyvä kielikoulutuskumppani on ajan hermolla, seuraa asiakkaan toimialaa ja ehdottaa tarvittaessa vaihtoehtoja toteutusmuotoihin, kouluttajiin tai materiaaleihin liittyen.
  4. Palveluntarjoaja ei hyödynnä nykyaikaisia digitaalisia menetelmiä. Kielikouluttajalla on oltava avoin ja vastaanottava asenne uutta teknologiaa kohtaan. Mikäli asiakasyrityksen päätoimipiste ja suurin henkilömäärä on esim. Helsingissä ja toimintaa kuitenkin ympäri Suomea, takaa digitaaliset koulutusmenetelmät tasavertaisen mahdollisuuden oppimiseen jokaiselle yrityksessä.
  5. Palvelupaletin tarjonta on yksipuolinen. Hyvä kumppani tarjoaa laajan palvelupaletin helpottamaan asiakasyrityksen henkilöstöhallinnon arkea. Yhden luukun periaate on toimiva ja asiakasystävällinen; kielitaidon testaus rekrytointitilanteissa, kokonaisvaltaiset hallinnointipalvelut, osaamiskartoitukset ja koulutuksen vaikuttavuuden arviointi.

Kaikilla kielitaidon tasoilla on tärkeää, että opiskelija pääsee hyödyntämään oppimaansa käytännössä ja voi kokeilla osaamisen rajojaan rohkeasti. Tällöin oppimista tapahtuu myös muulloinkin kuin itse opetustilanteessa. Yhdistämällä todelliset päivittäiset työtehtävät osaksi kielikoulutusta saadaan parhaat mahdolliset tulokset. Mielekäs koulutuksen sisältö vaikuttaa opiskelumotivaatioon ja hyvä kielikoulutus auttaa tekemään töitä.

Varmistathan, että sinulla on kumppani, joka edesauttaa henkilöstöäsi selviytymään monikulttuurisessa työympäristössä. Vaikka englantia puhutaan lähes kaikkialla maailmassa, se ei yksin riitä. Työelämä tarvitsee kipeästi mandariinikiinaa, espanjaa ja venäjää. "Jos aiemmin kielten Top Ten -listalla oli pääasiallisesti eurooppalaisia kieliä, tilanne on nyt aivan toinen. Ilman laajaa kielitaitoa ei voi voittaa bisneksessä". Näin on todennut brittijohtaja Peter Mathews.

Galimatias on 20 vuotta kielikoulutusbisneksessä toiminut yritys, joka tarjoaa monipuolisia koulutusvaihtoehtoja ja -menetelmiä aina suggestopediasta monimuoto- ja videototeutuksiin. Olemme kokeilemisen arvoinen vaihtoehto. Mikäli olet kiinnostunut, ota rohkeasti yhteyttä!

OTA YHTEYTTÄ

Aiheet: kielikoulutus

Galimatias

Galimatias on vuonna 1996 perustettu valmennusyritys, joka tarjoaa palveluja yrityksille, organisaatioille ja julkishallinnolle.

Syötä sähköpostisi ja saat tiedon uusista julkaistavista artikkeleistamme

Viimeisimmät

Aiheittain

see all