Galimatias Blog

Bisnestä ja pitchausta Slushin jälkeen(kin)

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 14.12.2017 8:33

Kohta kaksi viikkoa takana Slushista, huuma ja jälkipölyt ovat pikkuhiljaa laskeutuneet ja palaamme loskaiseen arkeemme. Slush oli jälleen elämys ja sai merkittävää näkyvyyttä niin suomalaisessa kuin kansainvälisessä mediassa, siinä hyvänä PR:nä toimi myös prinssi Williamin ja prinssi Danielin vierailut. Mutta mitä jäi elämään tämän vuoden tapahtuman jälkeen? Mihin on hyvä palata, kun juhlat on juhlittu ja valot on sammutettu?

Lue lisää

Aiheet: myyntipuhe, pitch, kansainväliset markkinat

Polite Conversation - 8 Key Tactics to Improve your Skills

Kirjoittanut: Rytkönen Claire on 11.12.2017 13:46

Sometimes it’s difficult to find something to talk about with foreign guests. You are responsible for dealing with them and you must create a good impression but how do you entertain them and look after them ? Most importantly how do you keep the conversation flowing ?

Lue lisää

Aiheet: english, politeness, conversation, tactics, communication

Flipped learning ja monimuoto-opetus mullistavat myös kielikoulutuksen

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 24.11.2017 16:25

Niin Suomessa kuin maailmalla opetuksessa on nousussa flipped learning* -näkemys, jossa perinteisen opetusmallin sijaan keskitytään oppijan yksilölliseen oppimiseen sekä oppijoiden yhteisöllisyyteen. Flipped learning eli suomeksi käänteinen oppiminen tarkoittaa yhteisöllistä oppimista, jossa opiskelija saa hyödyntää kouluttaja ja yhteisöä väylänä omaan kehittymiseen. Siten kouluttajan rooli muuttuu tiedon jakajasta itseohjautuvuutta tukevaksi valmentajaksi, joka huomioi jokaisen oppijan yksilöllisen oppimistyylin.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, monimuotokoulutus, käänteinen oppiminen

Vieraan kielen oppimisessa on tärkeä ymmärtää viestintää ja kulttuuria

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 14.11.2017 11:43

Globaalissa maailmassa tarvitsemme yhä enemmän kielitaitoa. Työn puolesta monet matkustavat entistä enemmän, kauas Suomesta mm. Aasiaan, Latinalaiseen Amerikkaan. Työtehtävät vievät ympäri maailman niin livenä kuin virtuaalisesti. Video- ja konferenssipuheluissa käydään keskusteluja myynnistä, tuloksista, strategioista, projekteista, suunnitelmista, ja muusta työhön liittyvästä, ja oikein ymmärretyksi tuleminen vaatii paljon niin puhujalta kuin kuulijalta. Englanti on laajalti käytössä oleva työkieli, mutta viestinnän näkökulmasta siihenkin liittyy väärinymmärretyksi tulemisen vaara. Kaiken lisäksi yksistään englannin osaaminen ei aina riitä, kun haluamme päästä samalle aaltopituudelle kuulijan kanssa.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, kulttuuri, viestintä

Pronunciation: How to avoid rally driver intonation?

Kirjoittanut: Rytkönen Claire on 7.11.2017 16:41

Stress patterns are one of the key features in creating a natural sounding English speaking voice. The variable stress pattern of English can often prove challenging for Finnish speakers who are used to the regular first syllable stress of Finnish. Here are some tips for improving your pronunciation. 

Lue lisää

Aiheet: ääntäminen, rallienglanti, english, pronunciation

Ulkomaalaisten työntekijöiden palkkaaminen ja sitouttaminen

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 24.10.2017 15:17

Kansainvälisyys näkyy entistä enemmän suomalaisissa työyhteisöissä. Kasvu- ja globaaliyritykset palkkaavat kovan luokan osaajia osaksi menestystarinaa, mm. johtajia tuomaan uutta näkemystä, uutta suuntaa ja erityisasiantuntijoita kuten esimerkiksi koodareita ohjelmistoalalle. Ulkomaalaisten työntekijöiden rekrytointi on menestymisen lisäksi osittain myös välttämätön pakko, sillä kaikkiin tehtäviin ei löydy osaajia Suomesta, väestön korkeasta koulutustasostakaan huolimatta. Tällöin rekrytointi laajennetaan, ja hyviä kandidaatteja etsitään niin EU:n sisämarkkinoilta kuin Euroopan ulkopuolelta.  

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, kansainvälisyys, kielitaito

Nyt on korkea aika budjetoida ensi kevään kielikoulutukseen

Kirjoittanut: Prauda Tiina on 18.10.2017 12:52

Vaikka englantia puhutaan kaikkialla, se ei yksin riitä. Työelämämmme tarvitsee kipeasti mandariinikiinaa, espanjaa ja venäjää. Kieli- ja viestintätaidoista on tullut olennainen osa ammattitaitoa alalla kuin alalla. Nykypäivän perushaaste kuitenkin on suomalaisten kielitaidon kaventuminen. Englanti sujuu yleensä hyvin, mikä onkin tärkeää. Varmistathan, että sinun yrityksessäsi on toiminnan kannalta tarvittava kielitaito-osaaminen ja budjetoi pian kevään kielikoulutukseen.

Lue lisää

Aiheet: kielikoulutus, kielitaito, budjetointi, englannin kieli

Venäjä - the New Normal

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 16.10.2017 11:17

Venäjän markkinat ovat muuttuneet Ukrainan kriisin ja pakotteiden seurauksina. Venäjä on eristäytymässä ja jatkaa sitä entisestään. Tämä tilanne on mullistanut kansainväliset markkinat täysin, vaikutus selvä etenkin EU-alueella ja etenkin Suomen kohdalla. Myös nykyisen hallinnon reformit ovat luoneet Venäjälle uuden markkinatilanteen - the New Normal, johon ulkomaisten yritysten täytyy sopeutua. 

Tässä muuttuneessa kilpailuympäristössä suomalaisten yritysten tulee tehdä korjausliikkeitä strategiaan ja operatiiviseen liiketoimintaan. Miten suomalaisten yritysten tulee ottaa huomioon? Miten muutokset hyödynnetään suomalaisissa yrityksissä? Mitä muita mahdollisuuksia on avautunut venäjää bisneskielenä käyttävissä maissa? 

Järjestämme säännöllisesti yrityskohtaisia Venäjä-valmennuksia toimiala, entry-level, tarjooma huomioiden. Mukana niin bisnesosaamista ja tarvittaessa kielitaidon tehostamista. Valmennus voidaan järjestää niin lähi- kuin etäopetusmuodossa. 

Lue lisää

Hyvä, varma esiintyminen ei ole vain englanninkielisten yksinoikeus - harjoittele kommunikointia

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 9.10.2017 16:44

Nordic Business Forum oli jälleen kavalkadi toinen toistaan hienompia puhujia. Kaikilla esiintyminen oli niin sulavaa ja vaivattoman näköistä, ja jokaisella oli hienosti oma persoona ja tyyli mukana. Valtaosa puhujista oli englannin kieltä syntyperäisesti puhuvia, mutta esiintyminen ei ole kielitaito- vaan "asenne ja rohkeus" –asia. Ja ennen kaikkea harjoitteluasia – jokainen heistä on varmasti hionnut puhettaan satoja ja tuhansia kertoja, mm. Nick Vujicic on puhunut yli 10 vuoden aikaan jo 3000 kertaa, yhteensä yli 6 miljoonalle ihmiselle.

Lue lisää

Kansainvälisyys: kohdemaana Vietnam

Kirjoittanut: Sophia Sironen on 22.9.2017 10:55

Suomella ja Vietnamilla on hyvät, olemassaolevat kauppasuhteet, mutta useimmiten yritysten markkinoille meno vaatii satsausta niin tiedoissa kuin resursseissa. Vientitoiminnassa esim. jälleenmyyjien ja ostajien löytäminen ja suhteiden ylläpito on vaikeampaa, mitä kauempana kohdemaa on, myös asiointi yritysten ja viranomaisten kanssa voi olla haastavaa erilaisesta busineskulttuurista ja hierarkiasta johtuen. Myös myynnissä, markkinoinnissa ja henkilöstön johtamisessa on omat haasteensa. 

Lue lisää

Aiheet: kauppa, markkinointi, johtaminen, kansainvälisyys, bisneskulttuuri, projektitoiminta, myynti